Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Η Κέρκυρα σε έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Φλώρινα



Στην 4η έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού της Φλώρινας στις 11-14 Σεπτεμβρίου συμμετείχε η Νομαρχίας Κέρκυρας στα πλαίσια των δράσεων τουριστικής προβολής και της ιδιαίτερης έμφασης που δίνει η αρμόδια Αντινομαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στην προβολή του νησιού μας στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν η τιμώμενη περιοχή της Έκθεσης, όπου με ένα περίπτερο 150 τ.μ. έδωσε το στίγμα της παρουσίας των Ιόνιων Νησιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ιδιαίτερη συμμετοχή και παρουσία είχε ο νομός της Κέρκυρας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Καποδίστριας, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου παιάνισε στην πόλη της Φλώρινας και έδωσε συναυλία στον υπαίθριο χώρο της Έκθεσης.

Επίσης, το Λύκειο Ελληνίδων παρουσίασε φολκλορικό πρόγραμμα στον εξωτερικό χώρο της Έκθεσης το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή σε Δήμους της Φλώρινας προβάλλοντας έτσι τη μουσική παράδοση της Κέρκυρας.

Επιπροσθέτως, στην αποστολή της Κέρκυρας συμμετείχε και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, με επικεφαλής τον chef Λεωνίδα Χαλικιά, η οποία στο δείπνο των εκθετών της τιμώμενης περιοχής ενθουσίασε τους παρευρισκομένους με τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές γεύσεις.

Από το χώρο της έκθεσης πέρασαν πολλοί επισκέπτες οι οποίοι και λόγω της Εγνατίας Οδού αισθάνονται ότι η Κέρκυρα είναι πλέον δίπλα τους. Τη Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκαν το κερκυραϊκό περίπτερο σχεδόν όλα τα Λύκεια του Νομού Φλώρινας που στόχευαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις σχολικές εκδρομές τους.

Σε αυτή την προσπάθεια προβολής η Αντινομαρχία Τουρισμού ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Επιμελητήριο Κέρκυρας για την άψογη παρουσία και συνεργασία τους, το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, την Κοινοπραξία Κλειστού Τύπου φέρυ μπόουτ και τον επιχειρηματία Δημήτριο Διαβάτη, που συνέβαλαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια βοηθώντας τη ΝΑΚ στην καλύτερη προβολή και παρουσία του τοπικού μας προϊόντος.

Επίσης, ευχαριστεί την Φιλαρμονική Καποδίστριας για τη συμμετοχή της μέσω της ΠΙΝ αλλά και τους Κερκυραίους επιχειρηματίες, Σπύρο και Γιάννη Καλούδη από την Κερκυραϊκή Ζυθοποιία, καθώς και τους Σπύρο Γραμμένο και Διονύση Χαλικιά, που με τα περίπτερα τους και τα προϊόντα τους βοήθησαν την παρουσία του Νομού μας.

Συνεργείο του Sky

Παράλληλα, η Αντινομαρχία Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ - γραφείο Ρώμης και την εταιρεία MSC μέσω του τοπικού τους πράκτορα στα Ιόνια Νησιά Γρηγόρη Βλαχόπουλου, φιλοξένησε στις 8 Σεπτεμβρίου τετραμελές συνεργείο του συνδρομητικού καναλιού SKY, το οποίο έκανε ένα πλούσιο ρεπορτάζ εκδρομών προορισμού και κρουαζιέρας στο νησί της Κέρκυρας.

Επιπλέον σε συνεργασία με τον ΕΟΤ - κεντρικό γραφείο Γερμανίας φιλοξενήθηκε στο νησί μας από τις 12 ως τις 15 Σεπτεμβρίου και η γνωστή δημοσιογράφος ελεύθερου ρεπορτάζ, κ. Renate V. Scheiper, που είναι παράλληλα φωτογράφος και αρχαιολόγος. Η κ. Scheiper, κατέγραψε εναλλακτικά βιώματα αλλά και με το μάτι της αρχαιολόγου τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού μας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για την προσέγγιση τουριστών υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου.

Σημειωτέα για την επιτυχή φιλοξενία και της συγκεκριμένης αποστολής είναι η συμβολή του έμπειρου προσωπικού της Διεύθυνσης Τουρισμού, της εταιρείας Sixt και του ξενοδοχείου Magna Graecia.

Δεν υπάρχουν σχόλια: