Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Περιοδεύει ο Υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας συνέχισε την προεκλογική του περιοδεία, στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αχιλλείων.
Ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τους ενημέρωσε για τις σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων:
«Σε μια δύσκολη περίοδο, η Νέα Δημοκρατία διασφάλισε την συνέχιση της λειτουργίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας .
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε άμεσα στην οικονομική κρίση με τη δρομολόγηση μιας σειρά προγραμμάτων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την προώθηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, αποδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή ότι η οικονομική πολιτική που ασκεί έχει επίκεντρο τις οικονομικές ανάγκες τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2004, σήμερα μια μικρομεσαία επιχείρηση:

- Πληρώνει πολύ λιγότερους φόρους (μειώθηκαν κατά 10% οι φορολογικοί συντελεστές)

- Παίρνει με τον αναπτυξιακό νόμο ενισχύσεις που φτάνουν έως και το 60% της επένδυσης

- Έχει κατά 15% αυξημένη χρηματοδότηση από τα Κοινοτικά Προγράμματα

- Χρειάζεται λιγότερο χρόνο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ σχεδιάσαμε και προωθούμε στη νέα θητεία μας ακόμη μεγαλύτερη απλοποίηση στις διαδικασίες για την ίδρυση των επιχειρήσεων δηλαδή μείωση από 14-18 στάδια σε μόνο 4 .

Επίσης τους πληροφόρησε ότι υπογράφηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την τμηματική καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις (καταβολή 30% του ποσού και δύο ισόποσες δόσεις) καθώς και την αναστολή πλειστηριασμών για χρέη ιδιωτών έως 200.00 €. Μια πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης κατόπιν σύμφωνης γνώμης και του Υπουργού Οικονομικών που αφορά την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι 31/12/2009».

Δεν υπάρχουν σχόλια: