Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ερώτηση Χαραλάμπους για τα ΕΛΤΑ Παξών

Ερώτηση με θέμα την κατάσταση στα ΕΛΤΑ Παξών λόγω της έλλειψης προσωπικού κατέθεσαν προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών,οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης. Απάντηση έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Αναλυτικά, η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ έχει ως εξής:
Δραματική είναι η κατάσταση στα ΕΛΤΑ των Παξών λόγω έλλειψης προσωπικού. Συγκεκριμένα, ενώ παλαιότερα στην υπηρεσία εργάζονταν 4 υπάλληλοι και κατά τους θερινούς μήνες προσλαμβάνονταν και 1 εποχικός, σήμερα υπάρχουν μόνο 2, εκ των οποίων ο ένας εκτελεί χρέη ταχυδρομικού διανομέα. Επιπλέον η δουλειά στο ταχυδρομείο έχει αυξηθεί σημαντικά γιατί πέρα από τις πάγιες λειτουργίες του έχει επιφορτιστεί με την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, τα υποκαταστήματα των οποίων, μετά την ιδιωτικοποίησή τους, βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος στο νησί.
Περίπου μία ώρα μπορεί να περιμένει κάποιος στη σειρά για να πληρώσει ένα λογαριασμό της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ. Τα δέματα που είναι πάγια υπηρεσία των ταχυδρομείων φτάνουν στους Παξούς Δευτέρα και ανοίγονται μετά από 2-3 μέρες. Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει τους κατοίκους του νησιού, εξαιτίας του εμπαιγμού τους από την Κυβέρνηση αλλά και της τεράστιας ταλαιπωρίας που υφίστανται. Η «ελεύθερη» οικονομία που με τόση ζέση υπερασπίζονται και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί άλλη μία Δημόσια επιχείρηση στο νησί, μετά τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ στην απαξίωση και στο τέλος στο κλείσιμο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για τη στελέχωση της εν λόγω υπηρεσίας; “

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
“Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΕΛΤΑ προβλέπει τη συνεχή ανάπτυξη και αναβάθμιση της Εταιρίας τη διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας σε όλη τη Χώρα. Το ζητήματα στελέχωσης των Καταστημάτων του ΕΛΤΑ αποτελούν υψηλή προτεραιότητα και αντιμετωπίζονται με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί προσλήψεων προσωπικού.
Το προσωπικό που υπηρετεί στο Ταχυδρομικό Κατάστημα Γαϊου Παξών, μετην ενίσχυση ενός εποχικού υπαλλήλου που ήδη εργάζρται, καλύπτει τις ανάγκες ταχυδρομικής εξυπηρέτησης των κάτοχων των Παξών.
Για την αντιμετώπιση της αυξημένης κίνησης κοτά τη θερινή περίοδο, το Κατάστημα ενισχύεται και με ένα νέο ή νέα, ποϋ συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ*,
Παράλληλα, η τοποθέτηση των υπαίθριων γραμματοθυρίδων, που έχει ξεκινήσει, συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης των κατοίκων των ημιαστικών και αγροτικών περιοχών των Παξών.
Τέλος σας διαβεβαιώνουμε, ότι τα ΕΛΤΑ παρακολουθούν το ταχυδρομικό δΐισυο της περιοχής όπως άλλωστε γίνεται σε όλες τις περιοχές της χώρας και άπατε διαπιστώνονται προβλήματα, παρεμβαίνουν για την κάλυψη των σχετικών αναγκών”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: