Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Απάντηση Γκερέκου στις δηλώσεις Βόσδου

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γ.Γ. της Π.Ι.Ν. κ. Βόσδου, η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βόσδου εκτίθεται προσωπικά όσο προσπαθεί να πείσει τους Κερκυραίους πολίτες ότι όλα είναι καλώς καμωμένα από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., στο νομό της Κέρκυρας.

Εκτίθεται επίσης και από την επιλεκτική μνήμη που χαρακτηρίζει το περιεχόμενο αλλά και το αντικείμενο των θεμάτων, τα οποία επιλέγει για να εκφράζεται δημόσια.

Το ίδιο έπραξε και στην πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε, προσπαθώντας να απαντήσει στις δηλώσεις μου σχετικά με τα Διαπόντια Νησιά, παραγνωρίζοντας με προκλητικό τρόπο το γεγονός ότι τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτών των ακριτικών νησιών μας, είναι πέρα ως πέρα υπαρκτά, καθώς παραμένουν άλυτα, μέχρι και σήμερα.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε καταθέσει σειρά ερωτήσεων αναφορικά με αυτά τα προβλήματα, όπως επίσης και για πλήθος άλλων κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο του νομού, τα οποία έστω και αν εμπίπτουν και στις αρμοδιότητες της Π.Ι.Ν., ο κ. Βόσδου ξέχασε τόσο να ενημερώσει αρμοδίως τον Κερκυραϊκό λαό, όσο βέβαια και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση τους.

Εξάλλου, χαρακτηριστικό παράδειγμα συνειδητής άγνοιας της πραγματικότητας ή συνειδητής προσπάθειας παραπλάνησης των πολιτών, αποτελεί το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα αποφεύγει να ενημερώσει για την τύχη προμήθειας της μονάδας αφαλάτωσης, όσο και για την κατασκευή του κεντρικού παραλιακού δρόμου, έργα ζωτικής σημασίας για το Μαθράκι, ύψους 1.129.950 €, τα οποία έστω και αν ήταν ενταγμένα στο Γ’ ΚΠΣ, μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Όμοια η αντιμετώπιση και για τα άλλα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα τρία Διαπόντια νησία.

Ο κ. Βόσδου, προστρέχει λοιπόν στην προσφιλή του τακτική, να παραθέτει αριθμούς χωρίς ουσία, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην παραγωγή πραγματικού και τόσο αναγκαίου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου, έργου.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι αυτή η τακτική αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας του κ. Βόσδου, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί ένα δικό του ψεύτικο κόσμο, στον οποίο ευημερούν αριθμοί μεν, καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα δε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν επιμένει στους αριθμούς, τον καλούμε να καταθέσει δημόσια και ονομαστικά όλα τα έργα ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ στα Διαπόντια νησιά, από την έναρξη της θητείας του μέχρι και σήμερα, για το σύνολο των κονδυλίων που επικαλείται.

Μέχρι τότε, ας αρχίσει να αποδέχεται το γεγονός ότι αποτελεί άλλο ένα «άξιο» εκπρόσωπο της Κυβέρνησης της Ν.Δ., που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, ενώ αποτελεί και εκείνος προσωρινό στέλεχος της αποχωρούσας Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: