Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή


Με αφορμή τη διοργάνωση του 35ου φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή η ΚΝΕ Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:
35 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-«Οδηγητή» που παρά το γεγονός ότι δεν είναι πια το μοναδικό Φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας παραμένει μοναδικό!
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι μοναδικό γιατί είναι φτιαγμένο με τα ίδια “υλικά” που είναι φτιαγμένο το Κόμμα μας, το ΚΚΕ και η Οργάνωσή μας, η ΚΝΕ.
Με τη συλλογικότητα, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια, με την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και την ανάγκη να συζητάμε μαζί τους για όλα. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μοναδικό γιατί είναι το μόνο που φτιάχνεται από νέους για νέους. Χωρίς εταιρίες και χορηγούς. Με τη φαντασία, το κέφι, το μεράκι και τη δουλειά των χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ. Γι’ αυτό και εμπνέει κάθε χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς που συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους. Γι’ αυτό και αποτελεί κάθε χρόνο το σταθερό ραντεβού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο οποίο ανταποκρίνονται χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι.
Οι φετινές εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ θα μεταφέρουν σε χιλιάδες λαού και νεολαίας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.
Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος!
Είναι η απάντηση στην φτώχια, στην ανεργία, στην ακριβοπληρωμένη αμάθεια. Είναι η λύση στα αδιέξοδα του καπιταλισμού που εντείνονται με την κρίση. Γιατί ό,τι βλέπουμε σήμερα γύρω μας το έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι του χεριού και του πνεύματος. Κι όμως το καρπώνονται λίγοι. Αυτοί που κρατούν στα χέρια τους τον πλούτο. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο και εφικτό αυτή η αντίθεση να λυθεί. Αυτοί που παράγουν, αυτοί και να καρπώνονται. Οι ίδιοι να σχεδιάζουν την παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών τους.
Ο σοσιαλισμός και το πρώτο σοσιαλιστικό κράτος, η Σοβιετική Ένωση είχαν ανεκτίμητη, συγκλονιστική προσφορά στους εργαζόμενους και στην ανθρωπότητα.
Οι κατακτήσεις στην εργασία, στην παιδεία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό βελτίωσαν αλματωδώς το βιοτικό επίπεδο και αποτέλεσαν φάρο φωτεινό και για τους αγώνες των λαών στις καπιταλιστικές χώρες. Η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην αντιφασιστική πάλη σφράγισε την νίκη των λαών απέναντι στο ναζισμό. Την προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης δεν μπορεί να τη σβήσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας. Την πάλη για το σοσιαλισμό δεν μπορεί να την σταματήσει ο αντικομμουνισμός! Είμαστε σίγουροι ότι ο σοσιαλισμός που θα χτίσουμε θα είναι καλύτερος. Γιατί έχουμε μελετήσει και διδαχθεί από τις αδυναμίες και τα λάθη. Το δρόμο που άνοιξε με την Οκτωβριανή Επανάσταση θα τον βαδίσουμε ως το τέλος.
Ραντεβού λοιπόν το Σεπτέμβρη! Έλα να συζητήσουμε για την διέξοδο στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ελα να συζητήσουμε για την αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: