Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ελλείψεις προσωπικού στους βρεφονηπιακούς του Δήμου Κερκυραίων

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό, ξεκίνησε από σήμερα ο Δήμος Κερκυραίων εν όψει έναρξης λειτουργίας τους την προσεχή Δευτέρα. Από την άλλη, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Α.Κουρή οι ελλείψεις εργαζομένων είναι και φέτος πολλές αφού διατίθενται το πολύ 350 θέσεις με τις ανάγκες να υπερβαίνουν τις 600.
Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που έστειλε το αρμόδιο Υπουργείο, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο λειτουργίας στους παιδικούς σταθμούς, μέσα από το οποίο, οι αρμόδιοι φορείς καλούνται να διαμορφώσουν τους χώρους των παιδικών σταθμών, με έναν τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτραπεί το κάθε τι που μπορεί να προκαλέσει την εκδήλωση κρούσματος της νέας γρίπης.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρή, εδώ και έναν μήνα, οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό και το βάψιμο των πέντε παιδικών σταθμών που έχει ο Δήμος Κερκυραίων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο χώρο όπου παρασκευάζονται τα φαγητά και στις αυλές των παιδικών σταθμών.
Η εγκύκλιος αναφέρει ακόμη ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα πρέπει να έχουν θερμόμετρα, χαρτομάντιλα με ειδική συσκευασία, γάντια μιας χρήσης, έναν ειδικό ζελέ και απλές χειρουργικές μάσκες για την αποτροπή της μετάδοσης κρουσμάτων, σε περίπτωση που εκείνα διαπιστωθούν.
Μεγάλες ελλείψεις
Δεν είναι λίγα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου και ήδη έχει ζητηθεί με έγγραφό προς το Υπουργείο, να στηρίξει με μία έκτακτη επιχορήγηση τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών σταθμών και την πρόσληψη εφτά υπαλλήλων με συμβάσεις έργου, για την κάλυψη των κενών θέσεων έως ότου προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: