Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Τμήμα Ασιατικών Σπουδών ιδρύεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΦΕΚ η ίδρυση τμήματος Ασιαστικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Το Τμήμα έχει ως αποστολή:
α) την καλλιέργεια και την προαγωγή, με τη διδασκαλία και την έρευνα στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, της γλώσσας-γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας, της ιστορίας, του πολιτισμού, των πολιτικών θεσμών, της πολιτικής, της οικονομίας και των διεθνών οικονομικών σχέσεων της Ιαπωνίας, της Κίνας και των Ασιατικών χωρών (Ινδίας, Κορέας),
β) την παροχή στους φοιτητές των απαραίτητων εφοδίων, που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία,
γ) την οργάνωση μεταπτυχιακών σπουδών, που οδηγούν στην κατάρτιση επιστημόνων με εξειδικευμένες γνώσεις σε επιμέρους γνωστικά αντικείμενα, και
δ) την παροχή στη δημόσια διοίκηση τεκμηριωμένων πληροφοριών και επιστημονικών στοιχείων που να διευκολύνουν τη συνεργασία με την Ιαπωνία, την Κίνα και Ασιατικές χώρες (Ινδία, Κορέα).
Εισαγωγή - Φοίτηση - Τίτλοι - Διάρκεια Σπουδών
1. Ο αριθμός των κατ’ έτος εισακτέων στο Τμήμα Ασιατικών Σπουδών ορίζεται με τη διαδικασία του άρθρου 1 παρ. 5 του ν. 1351/1983 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 56), όπως ισχύει κάθεφορά, και η εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα γίνεται σύμφωνα με τις περί εισαγωγής φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση ισχύουσες διατάξεις.
2. Το Τμήμα απονέμει ενιαίο πτυχίο και τίτλους σπουδών μέχρι και διδακτορικού διπλώματος. Το ενιαίο πτυχίο του Τμήματος προσδιορίζεται από τις κατευθύνσεις:
α) Ιαπωνικών Σπουδών και β) Κινεζικών Σπουδών. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, ρυθμίζονται τα θέματα των εξαμήνων, έναρξης λειτουργίας των κατευθύνσεων, ο χρόνος και διαδικασία υποβολής δηλώσεων προτίμησης των φοιτητών, ο τρόπος επιλογής αυτών και κάθε λεπτομέρεια που αφορά τις κατευθύνσεις.
3. Η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ορίζεται σε οκτώ (8) εξάμηνα σπουδών.
Ίδρυση θέσεων
Για τις ανάγκες του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών ιδρύονται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο είκοσι μία (21) θέσεις Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), έξι (6) θέσεις Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) και πέντε (5) θέσεις Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), εκ των οποίων δύο (δύο) κατηγορίας ΠΕ και τρεις (3) κατηγορίας ΤΕ.
Από kerkhora.blogspot.com

1 σχόλιο:

mamoru είπε...

ειναι πολυ χαρμοσινο το οτι ιδρυεται επιτελους τμημα ιαπωνικων και ασιατικων σπουδων στην Ελλαδα.Ηταν κατι που ελειπε πραγματικα.

Ομως δεν εχω καταλαβει ακομα καποιες λεπτομερειες για αυτο,αν καποιος ξερει και μπορει ας μου απαντησει.
Εμενα με ενδιαφερει να σπουδασω ιαπωνικη φιλολογια, θα με καλυψει αυτη η σχολη? τι επιπεδο της γλωσσας θα πρεπει να ξερω?καθως εχω παρει ηδη ενα πτυχιο και θελω να δωσω κατατακτηριες για να μπω,το θελω παρα πολυ.περιμενα αυτη την ιδρυση πολλα χρονια.τελος, ποτε γινονται οι κατατακτηριες και ποια ειναι η υλη?
ευχαριστω εκ των προτερων.