Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

"Αργυρός" στο Παγκόσμιο της Ρώμης ο Γιαννιώτης!



Aργυρό μετάλλιο με χρόνο 56:27.2 κατέκτησε ο Κερκυραίος κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης στα 5 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Ρώμη. Μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης το 2007, κατάφερε να ανέβει για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο, αλλά αυτή τη φορά μία θέση ψηλότερα.
Το μετάλλιο του Γιαννιώτη είναι το πρώτο στη φετινή διοργάνωση για τα ελληνικά χρώματα και τέταρτο συνολικά, μετά από το χάλκινο του Γιαννιώτη στη Μελβούρνη, το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής πόλο ανδρών στην καναδική πόλη.
"Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, πρέπει να είσαι διαταραγμένη προσωπικότητα. Ήρθα στη Ρώμη με κακή ψυχολογία, αλλά τώρα το ηθικό μου είναι ακμαιότατο. Απέδειξα ότι εξακολουθώ να είμαι ένας από τους γρηγορότερους αθλητές. Θα προσπαθήσω και στα 10 χλμ να πετύχω κάτι παρόμοιο. Δεν περίμενα να κατακτήσω μετάλλιο. Η τακτική στην κούρσα βγήκε. Κρατήθηκα στο γκρουπ για 3.5 χλμ και στο τελευταίο 1.5 χλμ ανέβασα ρυθμό και κολυμπούσα στα πόδια του Λουρτζ. Ο άνθρωπος είναι πολύ έμπειρος, με κράτησε έξυπνα και σωστά πίσω, κάτι σαν σκριν, και κέρδισε.
Αυτή τη στιγμή νιώθω χαρά. Ολες οι άσχημες σκέψεις έχουν ξεχαστεί. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην κακή εμφάνιση στο Πεκίνο. Είναι μια μικρή επούλωση. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι πως κάθε χρόνο κάνω κάτι, πετυχαίνω κάποια διάκριση, κι ας μη με υπολογίζουν οι περισσότεροι. Αυτό πάει παντού. Χορηγούς, ΜΜΕ κ.α.", τόνισε ο Γιαννιώτης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.
"Στους χαλεπούς καιρούς του ελληνικού αθλητισμού, ήρθε ένα πολύ μεγάλο μετάλλιο από τον Σπύρο, που θα μπορούσε να είναι και χρυσό. Η μεγάλη αυτή επιτυχία, του σπουδαίου αυτού αθλητή, δίνει ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια", επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
Την επιτυχία του Γιαννιώτη σχολίασε και ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης: "Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία του Σπύρου. Ο Γιαννιώτης δεν χρειάζεται να πω εγώ τι είναι, όλοι ξέρουν. Του βγάζω το καπέλο. Ένα αξιοθαύμαστο παιδί, που δουλεύει σκληρά. Αποδεικνύει με την παρουσία του και τις διακρίσεις του ότι δεν φτάνει μονάχα το ταλέντο, αλλά θέλει και δουλειά. Αυτό δείχνουν άλλωστε τα 140 χλμ προπόνηση την εβδομάδα. Τώρα θα παλέψει και στα 10 χλμ, αν όμως το πρόγραμμα δεν είχε αλλάξει, οι πιθανότητές του θα ήταν ακόμη περισσότερες".
sport24.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: