Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Γ.Γ.ΠΙΝ: Προσοχή στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στον τουρισμό, η Εγνατία

Την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα νέα δεδομένα που δημιουργεί για τον τουρισμό η Εγνατία Οδός για τα Ιόνια Νησιά και ιδιαίτερα για την Κέρκυρα, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου.
“Η νέα και μεγαλύτερη έλευση τουριστών από το Β. Ελλάδα, θα πρέπει να βρίσκει και την ανάλογη ανταπόκριση στο τουριστικό προϊόν το οποίο τους παρέχεται.
Θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι απαιτήσεις όλων αυτών των τουριστών και να τις ικανοποιήσουμε”.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι διαπιστώσεις οι οποίες γίνονται, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο για την προέλευση των τουριστών, όσο και για τις συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν, αποτελούν βασικό παράγοντα για τον σχεδιασμό της επόμενης τουριστικής περιόδου αλλά και γενικότερα των επόμενων περιόδων.
“Τα διάφορα μηνύματα θα πρέπει να λαμβάνονται και να αποκωδικοποιούνται”.
Σε ότι αφορά τους χρόνους προσέγγισης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας για τους επισκέπτες από τη Β. Ελλάδα και αντίστοιχα τον χρόνο μεταφοράς τους από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα, π κ. Βόσδου σχολίασε ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να γίνει μια σαφής διάγνωση ώστε να βελτιωθούν πολύ περισσότεροι αυτές οι συνθήκες.
Εκτίμησε τέλος ότι, ο προσανατολισμός δεν θα πρέπει να είναι μόνο προς τη Β. Ελλάδα αλλά και προς όλες τις νέες αγορές, χωρίς βέβαια να εγκαταλειφθούν και οι παραδοσιακές αγορές της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: