Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ερώτηση Χαραλάμπους για τα προβλήματα στα ΕΛΤΑ Παξών

Ερώτηση με θέμα: “Δραματική η κατάσταση στα ΕΛΤΑ Παξών λόγω της έλλειψης προσωπικού”, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης.
Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, “ενώ παλαιότερα στην υπηρεσία εργάζονταν 4 υπάλληλοι και κατά τους θερινούς μήνες προσλαμβάνονταν και 1 εποχικός, σήμερα υπάρχουν μόνο 2, εκ των οποίων ο ένας εκτελεί χρέη ταχυδρομικού διανομέα. Επιπλέον η δουλειά στο ταχυδρομείο έχει αυξηθεί σημαντικά γιατί πέρα από τις πάγιες λειτουργίες του έχει επιφορτιστεί με την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, τα υποκαταστήματα των οποίων, μετά την ιδιωτικοποίησή τους, βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος στο νησί.
Περίπου μία ώρα μπορεί να περιμένει κάποιος στη σειρά για να πληρώσει ένα λογαριασμό της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ. Τα δέματα που είναι πάγια υπηρεσία των ταχυδρομείων φτάνουν στους Παξούς Δευτέρα και ανοίγονται μετά από 2-3 μέρες. Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει τους κατοίκους του νησιού, εξαιτίας του εμπαιγμού τους από την Κυβέρνηση αλλά και της τεράστιας ταλαιπωρίας που υφίστανται. Η «ελεύθερη» οικονομία που με τόση ζέση υπερασπίζονται και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί άλλη μία Δημόσια επιχείρηση στο νησί, μετά τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ στην απαξίωση και στο τέλος στο κλείσιμο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για τη στελέχωση της εν λόγω υπηρεσίας;”

Δεν υπάρχουν σχόλια: