Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα του 2008 στο "Ακτή Μεσογγή"

Ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο "Ακτή Μεσσογγή", κατατέθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία νέα πρόταση για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα διασφαλίζει την εξόφληση των δεδουλευμένων του 2009 στους εργαζομένους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Στ. Πελάη “κερδήθηκε μία σημαντική μάχη , με την εξόφληση των δεδουλευμένων του 2008”.

Οπως ακόμη ανέφερε, η καταβολή του 2008 οπωσδήποτε απέχει απ' την πλήρη εξόφληση , αφού οφείλεται ακόμη αδήλωτη εργασία του 2007, 2008 , καθώς και δεδουλευμένα Μάρτη 2009, Απρίλη 2009 για μέρος του προσωπικού , καθώς και Μάης 2009 , Ιούνιος 2009 , για όλο το προσωπικό .
“Παρότι δεν ικανοποιήθηκε πλήρως το αίτημα μας δεχόμαστε το χρονοδιάγραμμα που ζήτησε η επιχείρηση για εξόφληση των οφειλόμενων με συγκεκριμένες όμως δεσμεύσεις. Για το λόγο αυτό, με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης μας ζητήσαμε από την εργοδοσία, ασφαλιστικές δικλείδες για την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος την οριστική εξάλειψη μελλοντικά του φαινομένου της καθυστέρησης των δεδουλευμένων και την εξασφάλιση των ελάχιστων προϋποθέσεων , για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας”.
Η πρόταση της Γ.Σ.
•Εξόφληση Μάρτη, Απρίλη, Μάη 2009 έως τις 10 Αυγούστου με επιταγές, προσημείωση κτιρίου και συναινετική συντηρητική κατάσχεση στην κρατική επιχορήγηση, στις επιταγές των τουριστικών γραφείων. Εφαρμογή της ΣΣΕ περί καταβολής μηνιαίου μισθού, ανεξαρτήτως ημερών εργασίας.
•Εξόφληση Ιουνίου, Ιουλίου στις 20 Αυγούστου με επιταγές, προσημείωση κτιρίων και συναινετική συντηρητική κατάσχεση στην κρατική επιχορήγηση και στις επιταγές τουριστικών γραφείων. Εφαρμογή της ΣΣΕ περί καταβολής μηνιαίου μισθού, ανεξαρτήτως ημερών εργασίας.
•Εξόφληση Αυγούστου στις 10 Σεπτέμβρη με επιταγές, προσημείωση κτιρίων και συναινετική συντηρητική κατάσχεση στην κρατική επιχορήγηση και στις επιταγές τουριστικών γραφείων.
•Εξόφληση Σεπτέμβρη στις 10 Οκτώβρη με επιταγές, προσημείωση κτιρίων και συναινετική συντηρητική κατάσχεση στην κρατική επιχορήγηση και στις επιταγές τουριστικών γραφείων.
•Εξόφληση Άδειας 09, Επίδομα Αδείας 09 στις 10 Νοέμβρη , Δώρο Χριστουγέννων στις 22 Δεκέμβρη με επιταγές, προσημείωση κτιρίων και συναινετική συντηρητική κατάσχεση στην κρατική επιχορήγηση και στις επιταγές τουριστικών γραφείων.
•Καταβολή Οκτωβρίου και υπολοίπων μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτέμβρη, Άδεια, Επίδομα Αδείας και Δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 31 Δεκέμβρη. Σε περίπτωση μη καταβολής στην ημερομηνία αυτή, θα διπλασιαστούν αυτόματα.
•Αναγνώριση ανασφάλιστης εργασίας 2007, 2008 και καταβολή με επιταγές, προσημείωση κτιρίων και συναινετική κατάσχεση στην κρατική επιχορήγηση και στις τουριστικών γραφείων μέχρι τις 31/12/2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: