Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης αμιάντου απ’ το Γυμνάσιο Λιαπάδων ο Νομάρχης


Την επιχείρηση απομάκρυνσης αμιάντου από το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Λιαπάδων παρακολούθησαν από κοντά σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και ο Αντινομάρχης Κώστας Λέσσης, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή και τον επιβλέποντα του έργου κ. Ρεπούλια, παρουσία και εκπροσώπων του Δ.Δ. Λιαπάδων του Δήμου Παλαιοκαστριτών.
Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μέθοδο απομάκρυνσης του αμιάντου με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπουν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.
Εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας επέδειξαν στο Νομάρχη και τους συνεργάτες του το μηχανισμό μέτρησης αιωρούμενων ινών αμιάντου στην περιοχή παρέμβασης, μέτρηση η οποία αφορά πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους και δεύτερον τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας που θα χρησιμοποιήσουν το κτίριο.
Το Γυμνάσιο Λιαπάδων είναι ένα από τα επτά σχολικά κτίρια που περιλαμβάνονται στην τέταρτη φάση του έργου απομάκρυνσης του αμίαντου από σχολικά κτίρια του Νομού μας, προϋπολογισμού 541.225 ευρώ. Τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα όπου περιλαμβάνονται στην 4η και προ-τελευταία φάση του έργου είναι:

* 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας.
* 2ο ΤΕΕ Κέρκυρας.
* 4ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας.
* 10ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Κανόνι).
* 3ο & 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.
* Νηπιαγωγείο Μαγουλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι απομένει μια ακόμη φάση εργασιών απομάκρυνσης αμιάντου που θα εξελιχθεί κατά την επόμενη περίοδο σχολικών διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: