Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας σε ξενοδοχεία του Δ. Μελιτειέων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων τους, είναι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του Δήμου Μελιτειέων. Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχουν οφειλόμενα από τον Αύγουστο του 2008.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο “Ακτή Μεσογγή”, οι εργαζόμενοι του οποίου με ψήφους 111-0, αποφάσισαν στη σημερινή Γ.Σ. τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, μέχρι την πλήρη και οριστική εξόφληση όλων των δεδουλευμένων, δηλωμένων και αδήλωτων, για τα έτη 2007, 2008, 2009.
Στο όλο πρόβλημα έχει ήδη παρέμβει η Νομαρχία, καθώς όπως δήλωσε στην ΕΡΑ ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, έγινε μεσολάβηση στο ΙΚΑ για την εξασφάλιση ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω ρύθμισης των υπέρογκων οφειλών που ανέρχονται στα 3 εκ. ευρώ, για να μπορέσει η ξενοδοχειακή επιχείρηση στη συνέχεια να δανειοδοτηθεί για να βρει χρήματα να εξοφλήσει τους εργαζόμενους.
Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η Νομ. Επιτροπές ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.
“Συνεχίζουμε”
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων Στ. Πελάης, συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο “Αχιλλέας” και στο “Ακτη Μεσογγή”, ενώ απεργούν από προχθές με 48ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων “Μπελβεντέρε” και “Μιραμάρε”.
Προχθές, πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Αλμπατρος με κύρια αιτήματα την εξόφληση δεδουλευμένων, το σταμάτημα της εκμετάλλευσης αλλοδαπών, το σταμάτημα παραβίασης των ΣΣΕ.
Οπως ανέφερε ο κ. Πελάης, χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της περιοχής, με αίτημα το σταμάτημα των διώξεων και των κλήσεων για αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του.
Σημείωσε ακόμη ότι “από την είσοδο του ξενοδοχείου, η οποία είναι ανοιχτή για τους πάντες, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται η εργοδοσία περί αποκλεισμού, πέρασαν για εργασία 2 καμαριέρες, 1 πλύντρια, 2 του λογιστηρίου, οι οποίες δεν συμμετέχουν από την πρώτη ημέρα στην επίσχεση εργασίας. Επίσης, πέρασε προς το ξενοδοχείο μια βοηθός προϊσταμένης και αποχώρησε μετά από μισή ώρα”.
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ
“Το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται απόλυτα και κατηγορηματικά στο πλευρό των εργαζομένων γιατί τα δίκαια αιτήματά τους και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι εξόχως οφθαλμοφανή και πλήττονται βάρβαρα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του κόμματος και συνεχίζει:
“Ο επιχειρηματίας πρέπει να εισπράττει τα νόμιμα κέρδη και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ο εργαζόμενος πρέπει να εισπράττει το μισθό και να απολαμβάνει την αξιοπρέπειά του.
Αυτοί είναι οι κανόνες της υγιούς αγοράς και του επιχειρείν.
Η Ν.Δ. είναι παντελώς απούσα και το ΚΚΕ καθοδηγεί την τυφλή σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα. Και οι δύο είναι απόλυτοι αρνητές της εξέλιξης και των συμφερόντων της κοινωνίας μας που δήθεν υπερασπίζονται”.
Η Ν.Ε. του ΚΚΕ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της “χαιρετίζει το δίκαιο των εργαζόμενων του ξενοδοχείου “Ακτή Μεσογγί” ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία”.
Μεταξύ άλλων, τονίζει και τα εξής:
“Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου χτίζοντας την αγωνιστική τους ενότητα και αξιοποιώντας την εμπειρία τους, άφησαν το δρόμο της υποταγής της συναίνεσης με την εργοδοσία και επέλεξαν το δρόμο του αγώνα. Το μοναδικό δρόμο που έχει απομείνει σε κάθε εργαζόμενο για να διασφαλίσει ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα να πληρώνεται τη δουλειά του, να εργάζεται ανθρωπινά και με αξιοπρέπεια.
Ο συγκεκριμένος αγώνας δίνει την πρέπουσα απάντηση απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια, αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, η οποία δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας θυσιάζοντας τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο όνομα της εξασφάλισης των κερδών της.
Κι όλα αυτά την ώρα που προκλητικά στηρίζονται οι μεγαλοξενοδόχοι με πάνω από 200 εκ. ευρώ από την κυβέρνηση στο όνομα της οικονομικής κρίσης”.
Ανακοινώνει τέλος την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους του «Ακτή Μεσογγί» στην Πλατεία Νομαρχίας την Πέμπτη στις 8:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: