Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Η Βουλή θα χρηματοδοτήσει την ανάδειξη της Ιονίου Βουλής

Μια ακόμη εκπλήρωση υπόσχεσης προς την τοπική κοινωνία αποτελεί η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ, ότι η Βουλή των Ελλήνων θα χρηματοδοτήσει το έργο της ανάδειξης του κτιρίου της Ιονίου Βουλής, με το ποσόν – καταρχήν – των 200.000 ευρώ (με ενδεικτικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ συνολικά).
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, που αναφέρει και τα εξής:
Το νεοκλασικό κτίριο, μετά την ολοκλήρωση του έργου ανάδειξης, θα ενταχθεί στο δίκτυο συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Βουλευτήρια που λειτούργησαν κατά τη νεώτερη ιστορία της χώρας μας, από την Ανεξαρτησία μέχρι σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα της ανάδειξης του κτιρίου της Ιονίου Βουλής το είχε θέσει για πρώτη φορά ο Κερκυραίος Υπουργός Δικαιοσύνης στον κ. Δημήτρη Σιούφα από κοινού με τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ, κατά την επίσκεψή του Προέδρου της Βουλής στην Κέρκυρα, με την αφορμή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Γεωργίου Ράλλη και της παρουσίασης της έκδοσης των Συνταγματικών Κειμένων των Ιονίων Νήσων, στις 21/5/2008.
Ο κ. Ν. Δένδιας έθεσε εκ νέου το ζήτημα στον κ. Δ. Σιούφα σε μεταξύ τους συνάντηση, ειδικά για αυτό το θέμα, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα αποστείλει άμεσα ευχαριστήρια επιστολή στον κ. Δ. Σιούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: