Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Χρ. Τόμπρου: "Κανείς εργαζόμενος των προγραμματικών δε χάνει τη δουλειά του"


Προς οριστική (; ) λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στις προγραμματικές αναθέσεις του Δήμου Κερκυραίων, το θέμα των οποίων έρχεται προς συζήτηση την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Χρ. Τόμπρου, κανείς εκ των 110 περίπου εργαζόμενων, δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και θα απορροφηθούν σε δημοτικές υπηρεσίες.
Η κ. Τόμπρου, δήλωσε αναλυτικά τα εξής:
“Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι «ανάγκασε» τη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αλήθεια είναι ότι από τις 16 του μήνα έχει εκδοθεί η ημερήσια διάταξη που περιλαμβάνει τη συζήτηση του θέματος.
Το αίτημα των συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων το λάβαμε στις 17 του μήνα, που σημαίνει ότι δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται η μειοψηφία.
Μετά τις εκτενείς συζητήσεις που είχε η Δημοτική Αρχή με τους εργαζόμενους, αποφασίσαμε το σύνολο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις να απασχοληθεί απευθείας στο Δήμο, χωρίς να τίθεται κανενός είδος ζήτημα για το εργασιακό τους μέλλον.
Δεν θα απολυθεί κανείς.
Είναι 110 άτομα που μπαίνουν στον Δήμο ενώ οι υπόλοιποι θα απασχοληθούν στην ΚΕΔΗΚ (Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κερκυραίων), στο ορφανοτροφείο, στο γηροκομείο και δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
Προσπαθήσαμε να δούμε τις ανάγκες που έχει ο Δήμος και να αποκαταστήσουμε τους ανθρώπους που χρόνια τώρα εργάζονταν στις επιχειρήσεις.
Δεν υπήρξε πρόθεση των εργαζομένων να πάνε σε κάποιον άλλο φορέα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: