Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Ανακλήθηκαν οι 9 απολύσεις στο Mπελβεντέρε


Ανακλήθηκαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταμάτη Πελάη, οι απολύσεις των 9 Ελλήνων εργαζομένων στο ξενοδοχείο Μπελβεντέρε.
Σύμφωνα με το σωματείο οι απολύσεις, που έγιναν την Παρασκευή το απόγευμα, “είχαν ως επιχείρημα την αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία τους επί τριήμερο, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε απεργία που είχε προκηρυχθεί νόμιμα”.
Το Σάββατο, οι 9 εργαζόμενοι μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη και τον βουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους μπήκαν στην αίθουσα του Νομαρχιακού συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για το αεροδρόμιο στη Λευκίμμη και ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης του Νομάρχη και όλων των Δημάρχων και των εκπροσώπων των φορέων του τουρισμού που βρισκόταν εκεί.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι κατέγραψε το γεγονός ως καταγγελία Ελλήνων πολιτών μιας αξιόποινης πράξης.
Τους ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος με τη σειρά του θα ζητήσει από τον τοπικό εισαγγελέα να αναλάβει το θέμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Παράλληλα θα ενημερώσει τον αρμόδιο συνάδελφο του - Υπουργό Εργασίας για τη λήψη των νόμιμων μέτρων, τα οποία εκτιμά ότι θα είναι σκληρά.
Ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος είχε ενημερώσει νωρίτερα τον Υπουργό για το θέμα των απολύσεων καθώς και για τις παραβάσεις που διαπίστωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: