Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Συνάντηση Γκερέκου-Μικάλεφ για τους συμβασιούχους του Δήμου Κερκυραίων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κερκυραίων Σ. Μικάλεφ πραγματοποίησε σήμερα ύστερα από πρωτοβουλία της, η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λεπτομερής ενημέρωση και η διαβεβαίωση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ότι στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων, θα ληφθεί η απόφαση για την ένταξη των 148 συμβασιούχων των δημοτικών επιχειρήσεων σε προσωποπαγείς-οργανικές θέσεις του Δήμου Κερκυραίων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα, όπως επίσης και οι ενδοιασμοί που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί αναφορικά με την επίλυση που προωθείται.
Από την πλευρά της, η κα Γκερέκου εξέφρασε τη θέση πως δεδομένων όλων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, του γεγονότος ότι οι 148 εργαζόμενοι-συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Κερκυραίων και εφόσον η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι απόλυτα σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία, τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί η σημερινή ευκαιρία που δίνεται ώστε να λάβει μια σημαντική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, η οποία θα δίνει οριστική λύση σε ένα χρονίζον και κοινωνικά ευαίσθητο ζήτημα.
Επιπλέον, η βουλευτής τόνισε πως η απόφαση που καλείται να πάρει απόψε το Δ.Σ., αποτελεί απόφαση συλλογικής και ατομικής ευθύνης.
Σε ότι αφορά δε στο άλλο κρίσιμο ζήτημα που αφορά στους 36 συμβασιούχους του Δήμου Κερκυραίων, η κα Γκερέκου σημείωσε ότι επίσης είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα για το οποίο επίσης πρέπει να υπάρξει οριστική επίλυση, η οποία σε κάθε περίπτωση όμως δεν αντιτίθεται της εργασιακής αποκατάστασης των 148 συναδέλφων τους.
Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε η βουλευτής, «οφείλουμε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, ώστε μέσα από συλλογική προσπάθεια, σε συνεργασία με το Δήμο Κερκυραίων, να επιτύχουμε την οριστική επίλυση και αυτού του ζητήματος, διεκδικώντας από την πολιτεία την πλήρη εργασιακή αποκατάσταση και των λοιπών 36 συμβασιούχων.»
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Γκερέκου ζήτησε και πήρε την σαφή δέσμευση του Δημάρχου κ. Μικάλεφ ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ληφθεί η σωστή απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ..
«Μια απόφαση-μονόδρομος, ύστερα από την οποία οι 148 συμβασιούχοι και οι οικογένειες τους, θα πάψουν επιτέλους να ζουν και να εργάζονται υπό το καθεστώς της ανασφάλειας και της ιδιότυπης εργασιακής ομηρίας με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι μέχρι και σήμερα» συμπλήρωσε η βουλευτής, ολοκληρώνοντας τη συνάντηση της με το Δήμαρχο κ. Μικάλεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: