Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Αντισταθμιστικά έργα υποδομής από το Δήμο στο Τεμπλόνι


Το σύνολο των έργων υποδομής που έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο Κερκυραίων για τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή του Τεμπλονίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης που είχαν μέλη του Συλλόγου Κατοίκων της περιοχής στην κεντρική πλατεία του Τεμπλονίου με τον Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Γ. Μάμαλο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δ. Πουλιέζο και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.
Πρόκειται κυρίως για εκτεταμένα έργα υδροδότησης, τη δημιουργία μεγάλης κεντρικής πλατείας στο Τεμπλόνι, την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας αποσκλήρυνσης που θα παρέχει δωρεάν νερό στους κατοίκους της περιοχής, την επέκταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού κ.α.
Ο Δήμαρχος
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «ήλθαμε να δούμε από κοντά πώς εξελίσσεται το έργο υδροδότησης του Τεμπλονιού, το οποίο κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ και χρηματοδοτείται από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας. Στόχος είναι να συνδεθούν τα σπίτια της περιοχής σύντομα με τους αγωγούς ύδρευσης με τους πλέον ευνοϊκούς όρους. Το ζήτημα είναι να περιορίσουμε τις όποιες αστοχίες και το έργο να αποδοθεί άρτιο.
Ένα άλλο ζήτημα που μας απασχόλησε σε συνεργασία με τις Τ.Υ. του Δήμου, είναι οι παρεμβάσεις που οφείλουμε να δημιουργήσουμε προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά η περιοχή του Τεμπλονίου, όχι μόνο στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Παρουσιάσαμε ήδη στο Σύλλογο της περιοχής, την προτεινόμενη μελέτη για την εξ’ ολοκλήρου δημιουργία κεντρικής πλατείας. Ελπίζουμε μετά τη συνεργασία των εκπροσώπων της περιοχής με τον μελετητή κ. Ραψομανίκη και τις Τ.Υ. του Δήμου, να υπάρξει ταύτιση απόψεων για την τελική μορφή του έργου, το οποίο θα προωθηθεί στη Δημαρχιακή Επιτροπή για την προκήρυξη του έργου τους επόμενους μήνες. Τα υπόλοιπα ζητήματα είναι η ηλεκτροδότηση και η διαμόρφωση του πρασίνου. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ.. Μάμαλο και Πουλιέζο καθώς και τα στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ. Θεωρώ ιδιαίτερα ευνοϊκή τη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει με τον Σύλλογο της περιοχής προκειμένου να ξεπερνούμε ένα - ένα τα ζητήματα που τους απασχολούν".
Ο Δ. Πουλιέζος
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος, επισήμανε: «συμμετείχαμε στο κλιμάκιο του Δήμου Κερκυραίων που με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σωτ. Μικάλεφ επισκέφθηκε το Τεμπλόνι για να επιθεωρήσει τα έργα υποδομής που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή. Εμείς εξετάσαμε το έργο της ύδρευσης σε μια άψογη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Θεωρούμε δίκαιο το θέμα που τέθηκε και αφορά την εγκατάσταση αποσκλήρυνσης στο Τεμπλόνι, προκειμένου οι κάτοικοι να λαμβάνουν δωρεάν πόσιμο νερό, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του Δήμου. Θα το υλοποιήσουμε σύντομα. Από την επίσκεψή μας, θεωρώ ότι ανανεώθηκε η επαφή του Δήμου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τους κατοίκους της περιοχής, εκφράστηκε η διάθεση του Δήμου για την επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που έχουν τεθεί. Είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο διάστημα έως το τέλος της θητείας μας, θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και για τα οποία έχουμε δεσμευθεί προς τον Σύλλογο».
Ο Γ. Μάμαλος
Από την πλευρά των Τ.Υ., ο Αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος σημείωσε: «συζητήσαμε την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας. Έχει καταρτιστεί μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων για έργα ύψους 150.000 ευρώ. Προβλέπεται πλακόστρωση με σινιώτικες πλάκες, δημιουργία καθισμάτων, περιμετρικό τοιχίο, νέο κιόσκι εκδηλώσεων κ.α. θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο και θα έχει μικρό χρόνο κατασκευής έτσι ώστε εντός του 2009 ή έως τα Χριστούγεννα να έχει παραδοθεί σε χρήση”.
Ικανοποίηση από τους κατοίκους
Η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Τεμπλονίου, Μάγδα Παπανικολακοπούλου, τόνισε: «όπως είχαμε ανακοινώσει, επισκεφθήκαμε πριν λίγες ημέρες τον Δήμαρχο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στα ζητήματα που του θέσαμε και αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας.
Υπήρξαν δεσμεύσεις από την πλευρά τόσο του κ. Πουλιέζου όσο και του κ. Μάμαλου.
Ήδη έχει ξεκινήσει το έργο της ύδρευσης, υπήρξαν παρεμβάσεις της επιβλέπουσας υπηρεσίας ενώ μας ανέφεραν ότι ίσως δοθεί πιο σύντομα από το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε αρχικά.
Ως προς τις συνδέσεις, ξεπερνούνται τα όποια προβλήματα υπήρξαν.
Ως προς τον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής, υπήρξε συνάντηση με τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα για την επέκταση του δικτύου.
Με τον Αντιδήμαρχο κ. Μάμαλο συζητήσαμε τη μελέτη για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας.
Αναφέρθηκε ότι στόχος είναι η δημοπράτηση εντός του Σεπτεμβρίου και η απόδοση εντός του 2009.
Τους ευχαριστώ για την ανταπόκριση που έδειξαν στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: