Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Δήμος Κερκυραίων: Μονιμοποιούνται 141 συμβασιούχοι


Τέλος στην μακροχρόνια αγωνία των συμβασιούχων του Δήμου Κερκυραίων, έδωσε η αποδοχή της εισήγησης του Δημάρχου Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη μονιμοποίηση τους σε προσωποπαγείς οργανικές θέσεις. Πρόκειται για 141 εργαζόμενους των προγραμματικών αναθέσεων και της ΑΝΕΔΚ, οι οποίοι θα απορροφηθούν από το Δήμο Κερκυραίων, το ΔΗΠΕΘΕ, τους Παιδικούς Σταθμούς, την ΚΕΔΗΚ, το Ιόνιο ΚΕΚ, το Γηροκομείο-Ορφανοτροφείο και τον ΧΥΤΑ.
Το μεγάλο στοίχημα τώρα για την δημοτική αρχή, είναι να φανεί συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, προκειμένου να αποφύγουν τις “Συμπληγάδες” του παρελθόντος.
Η απόφαση του Δ.Σ. ελήφθη ομόφωνα από τους παριστάμενους δημ. συμβούλους. Είχαν αποχωρήσει νωρίτερα οι Παν. Μπογιάκης, Λευτ. Κουλούρης από την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, οι Δ.Πουλιέζος, Ν. Χονδρογιάννης.
“Ιστορική στιγμή”
Φανερά ικανοποιημένος από την ευνοική εξέλιξη στην υπόθεση των συμβασιούχων. ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ που μίλησε για ιστορική στιγμή στη λειτουργία του Δήμου
“Πέρασαν πολλά χρόνια και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες οι οποίες όμως δεν αξιοποιήθηκαν. Επιτέλους τώρα, οι εργαζόμενοι αυτοί μπορούν να γιορτάζουν και δικαιολογημένα”.
Ο κ. Μικάλεφ, σημείωσε πως, ο ίδιος επέδειξε συνέπεια απέναντί στους εργαζομένους, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα και ιδίως όσους δούλεψαν για την νομική ισχυροποίηση της απόφασής του, προκειμένου να μην σημειωθούν προβλήματα στο μέλλον.
Από την άλλη, ευχαρίστησε την βάση της μειοψηφίας για τη στήριξη της πρότασής του.
Οικονομικό
Αναφερόμενος στο, καίριο ζήτημα, των πληρωμών των εργαζομένων, υποστήριξε ότι “θα πρέπει να βρεθούν οι πόροι προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος”.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από τα ταμεία του Δήμου Κερκυραίων, εκτός από τις 10 περιπτώσεις που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΚ), οι οποίοι και θα πληρώνονται από αυτή, αλλά και από τον Δήμο, ο οποίος έχει την υποχρέωση να την επιχορηγεί.
Δε χρειάζεται
δημοσίευση στο ΦΕΚ

Μετά από σχετικό ερώτημα αν χρειάζεται δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης στο ΦΕΚ, ο κ. Μικάλεφ εκτίμησε πως «δεν χρειάζεται” και πρόσθεσε ότι από την στιγμή κατά την οποία θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας, αμέσως θα τακτοποιηθεί το προσωπικό στις οργανικές θέσεις και τις προσωποπαγείς θέσεις του Δήμου».
Aντιπολίτευση
Ο πρώην Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, σημείωσε ότι, μετά απο χρόνια ταλαιπωρία, δόθηκε λύση με τους συμβασιούχους με μια απόφαση που ικανοποίησε όλους.
Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει από την λειτουργία του Δήμου Κερκυραίων.
Η συγκεκριμένη θετική εξέλιξη επιτεύχθηκε και με τη στήριξη της παράταξής μας, αλλιώς μπορεί να είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.
Σημείωσε ακόμη ότι η πλειοψηφία ελέγχεται “καθώς δεν παρέστησαν όλοι οι σύμβουλοι στο Δ.Σ.”.
“Περήφανος που ως παράταξη συνέβαλε στην επίλυση του προβλήματος με τους συμβασιούχους δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ. Χ. Μάστορας, που ζήτησε να απορροφηθούν στο Δήμο 33 ακόμη εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ΑΣΕΠ.
“Να περιφρουρήσει ο Δήμος ώστε να μην δημιουργηθεί νέος στρατός συμβασιούχων” ζήτησε ο Μ. Γαβαλάς, που εξέφρασε προβληματισμό για την επιβάρυνση του προυπολογισμού του Δήμου καθώς και για τι θα κληθεί ν΄αντιμετωπίσει η επόμενη δημοτική αρχή.
Οι εργαζόμενοι
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη θετική κατάληξη στο πρόβλημα που τους απασχολούσε, δήλωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις προγραμματικές αναθέσεις Δημ. Γκερέκος.
“Επιτέλους κατάλαβαν ότι οι εργαζόμενοι στις Προγραμματικές και στην ΑΝΕΔΚ, ήταν το Α και το Ω του Δήμου. Είμαστε εργαζόμενοι με πείρα και μπορούμε να δώσουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στο Δήμο.
Ελπίζουμε και εμείς όπως όλος ο κόσμος, να αρχίσουμε επιτέλους να πληρωνόμαστε”.
Ο κ. Γκερέκος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στον συγκεκριμένο αγώνα την Δημοτική Αρχή, τους Βουλευτές, το Εργατικό Κέντρο και γενικότερα όλους όσους βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: