Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Στην έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ η Άντζελα Γκερέκου



Στην έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΚ συμμετείχε χθες η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα μεταφοράς του νοσοκομείου, έλλειψης προσωπικού, ενημέρωσης και πρόληψης για τη νέα γρίπη κ.ά. Στην Γ.Σ. συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσουμπέλης έπειτα από πρόσκληση του σωματείου εργαζομένων.
Στην τοποθέτηση της, η βουλευτής αναφέρθηκε στα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας υγείας στη Κέρκυρα, μίλησε για αδιαφορία της Κυβέρνησης για την επίλυση των, ενώ στάθηκε και στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο υπάρχων νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ του νομού,
Μίλησε ακόμη για “εμπαιγμό σε βάρος των Κερκυραίων πολιτών αναφορικά με το χρόνο ολοκλήρωσης του νέου νοσοκομείου, όπως επίσης και στην διοικητική και λειτουργική αποδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, αλλά και του προβληματικού συστήματος διακομιδών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας”.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως “όταν και εφόσον το νέο νοσοκομείο δοθεί προς χρήση στον Κερκυραϊκό λαό, οι ελλείψεις σε υποστηρικτικά αλλά αναγκαία έργα υποδομής θα είναι ακόμη πάρα πολλές, ενώ είναι βέβαιο πως η απρόσκοπτη λειτουργία του θα είναι αδύνατη εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού”.
Για τη νέα γρίπη
Αναφερόμενη στο πρόβλημα της νέας γρίπης, η βουλευτής υποστήριξε ότι “τα αρμόδια υπουργεία δεν μερίμνησαν ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση θερμικών καμερών σε όλες τις πύλες εισόδου του νομού, δεδομένου του γεγονότος ότι στην Κέρκυρα εισέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών”.
Παράλληλα, κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία “να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της αποτελεσματικότερης ενημέρωσης και τελικά προστασίας των πολιτών της Κέρκυρας”, αναγκαιότητα για την οποία η ίδια έχει αναλάβει σχετική πρωτοβουλία καταθέτοντας ερώτηση προ ημερών, μέσω της οποίας μεταξύ άλλων ζητάει να ενημερωθεί για το σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργείων, ειδικότερα σε ότι αφορά στις περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση.
Για τη μελλοντική χρήση
του ΓΝΚ

Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε και στην μελλοντική χρήση του υπάρχοντος νοσοκομείου -όταν αυτό μεταστεγασθεί στο νέο κτήριο- στις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό για την ανάπτυξη “ιατρικού τουρισμού” κ.α..
Ο Θωμάς Αθανασίου
Στη Γ.Σ. παρέστη και ο πρόεδρος του Ν.Σ. Θ. Αθανασίου καθώς, το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει την Πέμπτη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
“Είναι ευχάριστο αυτήν την στιγμή να μιλάμε για την μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις, είναι όμως παράλληλα δυσάρεστο να μην μπορούμε να μιλήσουμε για την στελέχωση του νέου αυτού Νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό.
Εμείς ως Νομαρχία στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου αλλά και στο αίτημα το οποίο μας κοινοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την χρήση του υπάρχοντος χώρου του Νοσοκομείου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: