Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ίδρυση Τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ι.Π.


Η ίδρυση του τμήματος Ασιατικών Σπουδών στο Ι.Π.ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα από τον πρύτανη Δημ. Τσουγκαράκη και τον αντιπρύτανη Χ. Ξανθουδάκη.
Το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του Τμήματος έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι πρώτοι φοιτητές αναμένονται του χρόνου, ή, το πολύ,σε δύο έτη.
Το νέο τμήμα (σ.σ. το 7ο του Ι.Π.) αναμένεται να καταστήσει την Κέρκυρα κέντρο σπουδών και ενδιαφέροντος για τις χώρες της Ανατολής.
“Δουλεύουμε αθόρυβα και βελτιώνουμε τις υποδομές μας. Θέλουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση για το νέο τμήμα. Θα συμβάλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας,” ανέφερε ο πρύτανης του Ι.Π.
Το νέο τμήμα θα εγκατασταθεί -προσωρινά- σε κτίριο που έχει παραχωρήσει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.
Ο Χ. Ξανθουδάκης
“Η ίδρυση του τμήματος Ασιατικών Σπουδών αποτελεί προσωπική επιτυχία του πρύτανη Δημ. Τσουγκαράκη. Το πάλεψε από την αρχή, με πολύ πετυχημένες ενέργειες”, ανέφερε από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης του Ι.Π. Χ. Ξανθουδάκης.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το Ι.Π. είναι μικρό μεν, αλλά πολύ πετυχημένο Πανεπιστήμιο, έχει μοναδικά τμήματα και υψηλές βάσεις. Εχει διεθνής σχέσεις, κοινό μεταπτυχιακό δίπλωμα με πανεπιστήμιο εξωτερικού.
Η κορωνίδα αυτής της εξωστρέφειας, όπως είπε, είναι η ίδρυση του νέου τμήματος.
“Δώσαμε μάχες και κερδίσαμε στην αξιολόγηση, στην εφαρμογή προγραμμάτων ερευνητικών, στον εκσυχρονισμό απηρχαιωμένων δομών. Συντελέσαμε και θα συντελούμε στην ανάπτυξη της ελληνικής εκπαίδευσης”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης του Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: