Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Απαντήσεις Δεσύλλα για Δ.Σ. Κερκυραίων και μαρίνα Σπηλιάς

Για τα όσα ειπώθηκαν στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Κερκυραίων και κυρίως για το επίμαχο θέμα του λιμενοβραχίονα στη μαρίνα Σπηλιάς απάντησε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας.
Συγκεκριμένα,σημείωσε τα εξής:

«Ουδέποτε ο ΟΛΚΕ αρνήθηκε να ενημερώσει για θέμα. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, με έχουν επισκεφθεί και τους έχω ενημερώσει ακριβώς με όλα τα στοιχεία για όλα τα θέματα.
Για την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., δεν λάβαμε καμία πρόσκληση, αλλά την ημερήσια διάταξη με τα θέματα η οποία όμως δεν είναι πρόσκληση. Παράλληλα, μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και με ρώτησε αν θα παρευρεθώ και του απάντησα πως δεν υπάρχει λόγος καθώς έχω ήδη ενημερώσει πολλούς δημοτικούς συμβούλους για το συγκεκριμένο θέμα και πως δεν τίθεται λόγος να παρευρεθώ στο Δ.Σ.

Ταυτόχρονα, ενημερώσαμε και τους μελετητές του έργου, μετά από την παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής και την συλλογή υπογραφών τους, οι οποίοι με την σειρά τους μας απάντησαν και την απάντηση την έστειλα στον πρόεδρο του Δ.Σ.

Δηλαδή, με όλα αυτά, δεν θεωρώ ότι έπρεπε να παρευρεθώ στο Δ.Σ., το οποίο είχε στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το θέμα.

Δεν είναι σωστή η αναφορά στο πρόσωπό μου, την οποία θεωρώ επιλεκτική. Ο ΟΛΚΕ έχει Δ.Σ. και δεν πρέπει να αναφέρονται στο πρόσωπό μου, σαν να φταίω εγώ. Εγώ τους παρείχα όλη την ενημέρωση που μπορούσα να τους δώσω».


Για το ύψος του κυματοθραύστη


«Προσωπικά δεν έχω καμία ενημέρωση για την ανάθεση και τις απόψεις του κ. Μούτζουρη (ΕΜΠ) για το θέμα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι εδώ και περίπου 1 μήνα, το γραφείο του κ. Μουντζούρη, έχει έρθει σε επαφή με το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει την μελέτη του έργου, έγινε ανταλλαγή στοιχείων και απόψεων και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι νεότερο.

Η μείωση του ύψους του κυματοθραύστη, είναι κάτι που και οι ίδιοι οι μελετητές το έχουν αναφέρει και το έχουν αξιολογήσει και έχουν λάβει υπόψη τους την αντικατάσταση ενός τμήματος το ύψους με μεγαλύτερη ή αλλιώς φαρδύτερη βάση και επιφάνεια του κυματοθραύστη. Αυτό όμως μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο αντιαισθητικό πρόβλημα, λόγω του μεγάλου όγκου που θα έχει ενώ παράλληλα και το κόστος κατασκευής αυξάνεται σημαντικά.

Σε κάθε όμως περίπτωση, επειδή του έργο ήδη δρομολογείται, το συγκεκριμένο κομμάτι του κυματοθραύστη θα κατασκευαστεί το τέλος και έτσι, εκείνη την στιγμή, εάν διαπιστωθεί ότι δημιουργεί προβλήματα και μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή, τότε είναι πολύ πιθανό να ληφθεί υπόψη πιθανή αλλαγή του μεγέθους του. Το θέμα παραμένει ανοιχτό».


Σε ότι αφορά το είδος της μαρίνας και τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν σε αυτήν

«Ούτε ό ΟΛΚΕ ούτε και άλλο όργανο μπορεί να επέμβει στην υπάρχουσα νομοθεσία ασφάλειας βάση των διεθνών κανόνων που ορίζει το ISPS.

Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση και βάση των όσων ορίζει το ISPS, που για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει ένα λιμάνι ή μία μαρίνα να φιλοξενεί σκάφη με άνω των 12 ατόμων πλήρωμα και επιβάτες, κάτι τέτοιο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει και έτσι, η συγκεκριμένη μαρίνα δεν θα ενταχθεί στα όσα ορίζει ο διεθνής κανόνας ασφάλειας του ISPS.

Έτσι, το τουριστικό καταφύγιο θα είναι ανοιχτό, χωρίς πρόσθετα μέτρα ασφαλείας
Θα είναι ανοιχτή στο κοινό και τον κόσμο και τους επισκέπτες του νησιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: