Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Συγκρότημα από τα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας αύριο στον Αρίλλα

Η Πολιτιστική Πρωτβουλία Αρίλα διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το “Αντάμωμα”. Άύριο Σάββατο 1 Αυγούστου φιλοξενεί στον Αρίλα το παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας “AGRIKO”.
To “AGRIKO” ( από το ελληνόφωνο χωριό Zollino) παίζει μουσική και τραγούδια (από τις σπαρακτικές μελωδίες αγάπης και ξενιτιάς ως το θεραπευτικό χορό της pizzica) της ελληνόφωνης περιοχής της κάτω Ιταλίας...
Το συγκρότημα:
Gianni De Santis (φωνή)
Diego Rizzo (φωνή & κιθάρα)
Mattia Manco (ακορντεόν), Silvia Coppola (βιολί), Giuseppe Ciancia (ντέφι), Ilaria Maniglio (xoρός), Carla Stasi (χορός), Roberta Elia (χορός), Valentina Rosafio (χορός).
Οπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών:
Πέρσι ήταν μια τυχαία συνάντηση, ένα αυγουστιάτικο βραδινό στη παραλία Οθωνών, δύο κουβέντες και το χαμόγελο του Ματίας μας έπεισαν ότι άξιζε τον κόπο να ξαναβρεθούμε.
Ένα προμελετημένο “αντάμωμα” αυτή τη φορά, να μας μιλήσουν για την ιστορία του τόπου τους, για τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, ν΄ακούσουμε τη μουσική τους, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε μαζί.
Να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα της ευχαρίστησης και της συγκίνησης που θα εισπράξουμε και σίγουρα θα έχει συνέχεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: