Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Μπούκας: "Δεν υπήρξαν αποκλεισμοί στελεχών από το Μον Ρεπό"

Στα συμπεράσματα της επίσκεψης Παπανδρέου στην Κέρκυρα, αναφέρθηκαν σήμερα ο γραμματέας και η αναπληρώτρια της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπούκας και Λ. Ρούσσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπούκας, μετά από σχετικό ερώτημα, υποστήριξε πως δεν υπήρξε «αποκλεισμός» στελεχών του κόμματος από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Μον Ρεπό.
Σύμφωνα με τον κ. Μπούκα, υπήρξε ένα «δημιουργικό χάος» λόγω και της πολύωρης καθυστέρησης της άφιξης του κ. Παπανδρέου στο νησί. «Αυτά που είχαμε σχεδιάσει δεν έγινε. Είμασταν υποχρεωμένοι, ιδιαίτερα η Ν.Ε. να τον πάμε σε όλους. Ο κ. Παπανδρέου ήρθε σε επαφή τουλάχιστον με 100 από τα 280 στελέχη που ήταν στο Μον Ρεπό.Δε μπορούσε να τους δει, όλους, όλα τα άλλα δεν ισχύουν».
«Επιτυχής η επίσκεψη»
Σύμφωνα με την κ. Ρούσσου η επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, ήταν εξαιρετικά επιτυχής.
Με αφορμή την συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους των φορέων της Κέρκυρας που εμπλέκονται στον τουριστικό τομέα, η κ. Ρούσσου στάθηκε στις αναφορές του κ. Παπανδρέου ότι θα καταργήσει το Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό και θα δώσει έμφαση στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης σε ανώτατο επίπεδο. Επίσης στην «κοινή συνισταμένη των απόψεων των φορέων ότι η Κέρκυρα έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, οι υποδομές της είναι ελλιπέστατες, υπάρχει έλλειψη στρατηγικού οράματος για τον τουρισμό και έλλειψη συντονισμού των διαφόρων εμπλεκομένων».

Η Α. Γκερέκου

Όπως αναφέρει από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνη του τομέα τουρισμού του κόμματος Αντζ. Γκερέκου, στη σύσκεψη με τους τουριστικούς φορείς έγιναν αναφορές «στις ελλιπείς βασικές υποδομές του νησιού κυρίως στο οδικό δίκτυο και στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης, στην έλλειψη απευθείας αεροπορικών δρομολογίων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με βασικές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις, στην κυριαρχία του μοντέλου των «all inclusive» μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, στα προβλήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό και στη συνολική μείωση του εισερχόμενου τουριστικού εισοδήματος».

Σε δηλώσεις της τέλος μετά τη σύσκεψη, η κ. Γκερέκου, ανέφερε τα εξής:

«Αυτό που έγινε σαφές σήμερα, είναι ότι ο Τουρισμός της Κέρκυρας βρίσκεται σε ένα σημείο αδιεξόδου, αδυνατώντας να αναπτύξει νέες προοπτικές – και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για την Κέρκυρα αλλά για όλες τις υπόλοιπες, κατ’ εξοχή «τουριστικές» περιοχές της Ελλάδας. Γι’ αυτό βέβαια, δεν «φταίνε» οι ίδιες οι περιοχές, δεν «φταίει» για παράδειγμα η Κέρκυρα για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Η ευθύνη πρωτίστως βρίσκεται στο ότι ο Τουρισμός δεν αντιμετωπίζεται με σοβαρό τρόπο. Παρά τις μεγαλοστομίες και τις Κυβερνητικές δηλώσεις της ΝΔ, όλα αυτά τα χρόνια ο Τουρισμός ποτέ δεν υπήρξε προτεραιότητα, ποτέ δεν υπήρξε θέμα κεντρικής πολιτικής στρατηγικής και ποτέ δεν του αποδόθηκε η σημασία που του αξίζει. Τώρα που ο Τουρισμός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, τώρα αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα και τη σημασία του για την οικονομία της χώρας.
Από τη δική μας πλευρά, δεν προτείνουμε να «αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν», δεν προτείνουμε την αδράνεια και τη στασιμότητα, δεν προτείνουμε να μείνουμε «θεατές» αυτής της συνεχιζόμενης φθοράς του Τουρισμού μας. Προτείνουμε να δουλέψουμε μαζί πάνω σε ένα διαφορετικό μοντέλο, να βάλουμε νέους στόχους, να αντιμετωπίσουμε τον Τουρισμό με άλλη λογική – αυτή της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.
Είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους του Ελληνικού Τουρισμού, και δεσμευόμαστε ότι ο Τουρισμός θα έχει στη συνολική μας Κυβερνητική πολιτική, την αναβαθμισμένη θέση που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: