Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Τι αποφάσισε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Συνήλθε σήμερα το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας. Μεταξύ άλλων έγινε παρουσίαση μελέτης για την οργάνωση συστήματος ανακύκλωσης.
Αναλυτικά, το Δ.Σ. :
•Ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για την προκήρυξη ανάθεσης εκπόνησης των μελετών με τίτλο:
Α)Μελέτη αποκατάστασης κυττάρου Α ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και
Β)Μελέτη Σταθμών Μεταφόρτωσης Νομού Κέρκυρας
•Αποφάσισε να προχωρήσει στην προμήθεια ενός συμπιεστή απορριμμάτων και ενός τεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Η προμήθεια του τεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων αποτελεί χρόνιο αίτημα όλων των Δήμων για τον τεμαχισμό ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών και θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
•Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της μελέτης με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» από εκπρόσωπο της αναδόχου μελετητικής εταιρείας που εκπόνησε την ως άνω μελέτη.
Αποφάσισε ο αριθμός των απορριμματοφόρων και των κάδων που θα απαιτηθούν για την επίτευξη του στόχου των 12.300 τόνων καθαρών ανακυκλώσιμων απορριμμάτων μέχρι το έτος 2013.
•Επιπλέον αποφάσισε σειρά δράσεων (πράσινα σημεία, ανταποδοτική ανακύκλωση, σύστημα συλλογής γυαλιού, σύμβαση με υπόλοιπα ρεύματα), οι οποίες μαζί με το πρόγραμμα ενημέρωσης θα συμβάλλουν στην αύξηση της ανακύκλωσης στην Κέρκυρα αλλά και στους Παξούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: