Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ»


Ο Πολιτευτής της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009, με επιτροπή εργαζομένων του Ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ» που απεργούν ήδη επί 8 ημέρες.
Ο κ. Γκίκας αφού ενημερώθηκε για τα αιτήματα των εργαζομένων, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Καταρχάς το θέμα με απασχολεί διπλά, γιατί διαμένω στην Μεσογγή και γνωρίζω πολλούς από τους εργαζομένους στο ξενοδοχείο. Θεωρώ, ότι το βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η αυτονόητη υποχρέωση της εργοδοσίας να πληρώσει τους εργαζομένους για τα δεδουλευμένα. Ενημερώθηκα, ότι έχουν γίνει κάποιες προτάσεις από τους εργοδότες για μερική πληρωμή των δεδουλευμένων, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία με τους εργαζόμενους.
Θεωρώ, ότι η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι και τον Ιούνιο του 2009, είναι από την πλευρά των εργαζομένων ένα καθόλα λογικό αίτημα, και θα πρέπει να ικανοποιηθεί.
Παράλληλα όμως και το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αφού εξετάσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να καταβάλλει στους ιδιοκτήτες τα οφειλόμενα ποσά από τις επιχορηγήσεις του επενδυτικού προγράμματος εκσυγχρονισμού του Ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ», ώστε να διευκολύνει την κατάσταση και να αποτραπεί το δυσμενέστερο και απευκταίο σενάριο που είναι το κλείσιμο του ξενοδοχείου.
Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν επίσης και στο γνωστό θέμα των αλλοδαπών εργαζομένων στο ξενοδοχείο που ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται με άμεση επίπτωση στην ανεργία στις τοπικές κοινωνίες. Και το θέμα αυτό θεωρώ, ότι πρέπει να απασχολήσει την Κυβέρνηση και να τεθεί ένα μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό επί του συνόλου των εργαζομένων, το οποίο να καλύπτουν οι ξένοι εργαζόμενοι.
Τέλος, και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου ανέφερα στους εργαζόμενους, ότι θα βοηθήσω να εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο μείζον αυτό θέμα που ταλανίζει την περιοχή μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: