Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ο Σπ. Μανωλάτος για την Ψυχική Υγεία στο νομό

Στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην ψυχική υγεία αναφέρθηκε ο Διοικητής του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Κέρκυρας Σπύρος Μανωλάτος σε συνέντευξη τύπου που παράχωρησε στα ΜΜΕ. Ο κ. Μανωλάτος αρχικά τόνισε ότι προχωρά με σταθερά βήματα η αποσυλοποίηση κυρίως στον τομέα της πρόσληψης με την κινητή μονάδα σε συνεργασία με το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.
Όπως είπε «το πρόγραμμα αυτό γίνεται σε συνεργασία με αρκετούς φορείς και προγράμματα της ΕΕ και στόχο έχει να προλάβουμε τους τρεις πυλώνες που ορίζει η μεταρρύθμιση, δηλαδή ο χρόνος, ο τόπος και ο τρόπος. Αυτή την στιγμή το ψυχιατρείο χρηματοδοτείτε από το Υπουργείο Υγείας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008 είχε συμμέτοχη και η ΕΕ. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει αυτό το πρόγραμμα με την ίδια κατεύθυνση. Προχωράμε με απόλυτη επιτυχία προς αυτή την κατεύθυνση. Πλέον το ψυχιατρείο έχει ζωή, έχει αλλάξει το γκέτο που υπήρχε».
«Δεν έχει δίκαιο ο σύλλογος εργαζομένων»
Ο κ. Μανωλάτος απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη διαφωνία του με την παραχώρηση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο του κτιρίου "Ιπποκράτη".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Δ. Σ. του Σωματείου καταγγέλλει προς τους εργαζόμενους του Ψ.Ν.Κ., την απόφαση του παρατύπως συγκροτηθέντος Δ. Σ. του Ιδρύματος, με την οποία παραχωρείται και το κτίριο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ο Διοικητής απαντώντας σε αυτή την καταγγελία υποστήριξε τα εξής: «Δεν πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν με αυτή την απόφαση του συλλόγου. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι έξω από το ΨΚΝ και τουλάχιστον αυτοί που είναι μέσα στο ΨΝΚ ταυτίζονται με την άποψη του Δ.Σ.
Παράλληλα πρέπει να γίνει σαφές ότι το ψυχιατρείο έχει διοίκηση. Η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει και όχι οι εργαζόμενοι οι όποιοι εκφράζουν την άποψη τους, την ακούμε άλλα μέχρι εκεί. Το Δ.Σ με ψήφους 6-1 αποφάσισε. Πιστεύω ότι έχουν άδικο. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά ο λόγος που προχωρήσαμε σε αυτή την απόφαση είναι γιατί θέλαμε το νέο τμήμα Ασιατικής τέχνης να έχει ένα χώρο. Ήταν ένα αίτημα εξάλλου που έχει διεκδικήσει έντονα η Κερκυραϊκή κοινωνία και επιτέλους το μετείχαμε. Εξάλλου είμαστε υποχρεωμένοι να νοικιάσουμε κάποια κτίρια τα οποία ουδέποτε πάλι θα ξανά χρησιμοποιηθούν όπως πριν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: