Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Γ.Παπανδρέου: Σε μόνιμη κρίση ο Ελληνικός τουρισμός




Μόνιμη κρίση, διέρχεται ο Ελληνικός Τουρισμός, επομένως είναι αναγκη να αποκτήσει ταυτότητα, δήλωσε στα ΜΜΕ αμέσως μετά την σημερινή πολύωρη συνάντησή του με τους τουριστικούς φορείς του τόπου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που ολοκλήρωσε με αυτό τον τρόπο, τη διήμερη επίσκεψή του στην Κέρκυρα.
Νωρίτερα, είχε απευθύνει χαιρετισμό στο διεθνές συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, που διοργάνωσαν από κοινού το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Πανεπιστήμιο Fraser Valley του Καναδά.’

Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε μετέβη στο Μον Ρεπό όπου συναντήθηκε με τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου του κόμματος. Εκει εκτός των άλλων, έγινε γνώστης του διχαστικού κλίματος, που επικρατεί και στην τοπική οργάνωση του κόμματος, καθώς η κόντρα “προεδρικών- εκσυχρονιστών”, καλά κρατεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ηγετικός πυρήνας της Ν.Ε. “φρόντιζε” να μην έρθει σε επαφή ο κ. Παπανδρέου με -τα λίγα- στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλόκ που βρέθηκαν στο Μον Ρεπό, χωρίς ωστόσο αυτός ο ...”στόχος” να επιτευχθεί.
Πρόβλημα εισόδου αντιμετώπισαν και αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν στην επίσημη λίστα καλεσμένων στο χώρο.
Τουρισμός
Μετά την συνάντησή του με τους τουριστικούς φορείς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη και τα εξής:
“Ο σχεδιασμός για τον τουρισμό δεν μπορεί να αφεθεί στους ανέμους της αγοράς, ούτε στη λογική μιας πελατειακής διαχείρησης του πλούτου του ελληνικού λαού.
Χρειάζεται όραμα και στόχο με βάση την πράσινη ανάπτυξη και να δοθεί ταυτότητα στον τουρισμό. Η Κέρκυρα μπορεί να πρωτοπορήσει και να γίνει πιλότος για μια διαφορετική ταυτότητα ποιοτικού τουρισμού”.
Οικονομία
Για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, τόνισε: “Δεν υπάρχει σχεδιασμός για οικονομία ευρύτερα. Τρανή απόδειξη είναι η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό”.
Συνέδριο
Στην ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε την ανάγκη «να μάθουμε πώς να μοιραζόμαστε, πώς να χρησιμοποιούμε τη δύναμη της γνώσης και να ενδυναμώσουμε τις κοινωνίες μας προς όφελος του δημόσιου καλού, των πολιτών και του περιβάλλοντος».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα «συγκεντρωτικό και κεντρικά ελεγχόμενο, γιατί έχουμε την ανάγκη να ελέγχουμε τη δύναμη και την ανάγκη αλλαγής, που νιώθουν οι νέοι άνθρωποι».
Πρόσθεσε δε, ότι τα σχολεία βρίσκονται μακριά από την καθημερινή εμπειρία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βαριούνται και να μη βρίσκουν λόγο να είναι στο σχολείο, το οποίο χαρακτήρισε «στρατόπεδο συγκέντρωσης», υπενθυμίζοντας τα γεγονότα του Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, έκανε λόγο για δημιουργία «κοινού πλούτου πληροφοριών», «ανάπτυξη και αξιοποίηση του ωκεανού πληροφοριών», «ικανότητα αξιολόγησης και κριτικής αντιμετώπισης της πληροφορίας που λαμβάνουμε» και «ικανότητα σύνθεσης πληροφοριών ανάμεσα σε διαφορετικά πεδία και εφαρμογής της γνώσης».
Μετά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου πήρε μέρος σε συζήτηση, με θέμα το Ανοικτό Σχολείο στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν και οι Άννα Διαμαντοπούλου και Άντζελα Γκερέκου.

«Ή αλλάζουμε
ή βουλιάζουμε»

Στη συνάντηση του Μον Ρεπό , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ σημείωσε μία πολύ σημαντική νίκη στις ευρωεκλογές», ανέδειξε τη νέα προοπτική όχι μόνο για την Κέρκυρα αλλά για ολόκληρη την χώρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το σύνθημα «ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε», λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει πάρει μία πορεία, που πρέπει να αλλάξει αλλιώς θα βουλιάξουμε».
“Ήδη βρισκόμαστε εδώ και πολλούς μήνες σε ένα προεκλογικό κλίμα μέσα στο οποίο η κυβέρνηση, χωρίς σχεδιασμό και στόχευση και μέσα από μία πελατειακή διαχείριση του πλούτου του ελληνικού λαού, παραπαίει» είπε και στη συνέχεια μίλησε για «κρίση που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση, κρίση οικονομική, κρίση πολιτική, θεσμών και αξιών, μέσα από την πελατειακή διαχείριση και αυτή την πρωτοφανή έξαρση διαφθοράς παντού”.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους πέντε εθνικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι «κάτι το οποίο οι Κερκυραίοι μπορούν να οραματιστούν έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: