Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Eπίσκεψη Μικάλεφ στα Τεχνικά Λύκεια

Επίσκεψη στα Τεχνικά Λύκεια πραγματοποίησε το πρωί ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ.
Ο κ. Μικάλεφ επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιεί ο Δήμος στο συγκρότημα, προκειμένου οι δομές να παραδοθούν στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι παρεμβάσεις συντήρησης που εκ των πραγμάτων μπορεί να κάνει ο Δήμος αφορά τον εξωραϊσμό και το βάψιμο των σχολείων καθώς και την εκτενή ανακατασκευή των χώρων υγιεινής.
Ο κ. Μικάλεφ, δήλωσε μεταξύ των άλλων:
«Ο Δήμος Κερκυραίων, πράττει ότι είναι δυνατόν προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να μας βρει απόλυτα έτοιμους και η εκπαιδευτική κοινότητα, δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές να μην ασχολούνται με άλλα πράγματα εκτός των μαθημάτων τους.
Το συγκρότημα των Τεχνικών Λυκείων έχει χρόνια προβλήματα. Οι κατασκευές των σχολικών κτηρίων δεν είναι στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συντήρηση, τα βαψίματα και μερικές παρεμβάσεις είναι το αντικείμενο που προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που μας επιβαρύνουν. Κατά την περίοδο του θέρους, πραγματοποιήσαμε και ολοκληρώνουμε αυτές τις ημέρες, παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολείων του Δήμου Κερκυραίων. Δεν θα δούμε εικόνες παλαιότερων ετών. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Λ. Κουλούρη, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και κυρίως το συνεργείο των εργαζομένων στο Δήμο που προσπάθησαν τόσο σθεναρά.
Συνεργαστήκαμε σήμερα και με τους Διευθυντές των σχολείων των συγκεκριμένου συγκροτήματος στο Μαντούκι. Διαπίστωσα ότι και οι ίδιοι είναι ικανοποιημένοι από την όλη προσπάθεια. Θέλω να πιστεύω, παρά τα οικονομικά προβλήματα, ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε άψογη συνεργασία.
Η ύπαρξη κατάλληλων σχολικών υποδομών είναι ένα θέμα που αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Αποτελεί υποχρέωση του κράτους η ανέγερση νέων αιθουσών. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε δηλώσει ότι θα παραχωρήσουμε κάθε κατάλληλο οικόπεδο για την ανέγερση σχολικών μονάδων. Πρέπει να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα, προς όφελος της κοινωνίας και των αναγκών της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: