Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Επιβεβλημένη η σωστή διαχείριση των προοπτικών που δημιουργεί η Εγνατία

Η μεγάλη αύξηση της κίνησης από το λιμάνι τον Αύγουστο, καθιστά επιβεβλημένη την σωστή διαχείριση και αξιοποίηση της νέας πραγματικότητας που δημιουργεί για τον κερκυραικό τουρισμό η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού. Αυτή ήταν η κοινή συνισταμένη των δηλώσεων του προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού Κ. Τσουμάνη και του γενικού έφορου της ΗΑΤΤΑ Βασ. Κοντού.
Αμφότεροι επεσήμαναν ΄ότι η Κέρκυρα θα πρέπει να στηρίξει τη φιλοξενία ελλήνων τουριστών και το χειμώνα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.
Σύμφωνα με τον γενικό έφορο της ΗΑΤΤΑ Βασ. Κοντό, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ο οδικός τουρισμός και βαρύτητα να δοθεί στο λιμάνι.
“Να δούμε την Ιταλία αλλά και την Εγνατία σαν ένα αναπτυξιακό άξονα που δημιουργεί νέα δεδομένα στη περιοχή. Δεν είναι μόνο ο δρόμος αλλά η ανάπτυξη που βρίσκεται πίσω της Αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι στο λιμάνι”, τόνισε ο κ. Κοντός, εκτιμώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν ν’αφήσουμε στη τύχη μια τέτοια προοπτική.
Οφείλουμε τώρα πού νωρίς να διαχειριστούμε το θέμα, σωστά. Ο χειμώνας μπορεί να αναδείξει το θέμα των Σαββατοκύριακων στη Κέρκυρα με επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, συνέχισε ο γενικός έφορος της ΗΑΤΤΑ Βασ. Κοντός.
Εκτίμησε ταυτόχρονα ότι από τη στιγμή που η Εγνατία δεν είναι μονοπωλιακό προς την Κέρκυρα εργαλείο, θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα ώστε να είναι υπέρ μας στο μεγαλύτερο ποσοστό.
Π.χ. να δώσουμε και εκπτωτικά πακέτα στο συγκεκριμένο κοινό, ώστε να μη πάει σε άλλους προορισμούς. “Είναι θέμα σωστής διαχείρισης”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Να διατηρήσουμε
την ελληνική αγορά

Είναι γεγονός ότι φέτος οι Έλληνες επισκέπτες έσωσαν την κατάσταση και κάλυψαν ένα μικρό κομμάτι της πτώσης της τουριστικής αγοράς και σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη αυτό δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε.
Απεναντίας, θα πρέπει να προσέξουμε στο εξής και να διατηρήσουμε την ελληνική αγορά διότι θα ισορροπήσουν πολλά πράγματα στα τουριστικά δρώμενα της Κέρκυρας.
“Οφείλουμε να προσέξουμε τις υπηρεσίες που δίνουμε στον έλληνα επισκέπτη. Και αυτό γιατί δεν αποδέχεται ένα «ανώνυμο» σέρβις αλλά επιθυμεί φιλικό περιβάλλον στο θέμα των υπηρεσιών. Παράλληλα θα πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι οι έλληνες ισορρόπησαν την τιμολογιακή πολιτική η οποία είχε πιεστεί ιδιαίτερα από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού”.
Σύμφωνα με τον κ. Τσουμάνη, η Κέρκυρα θα πρέπει να στηρίξει τη φιλοξενία ελλήνων τουριστών και το χειμώνα και να δώσει έμφαση στη μείωση του χρόνου μεταφοράς από την Ηγουμενίτσα στην Κέρκυρα.
Οπως εκτίμησε, δεν μπορεί να φθάνει κάποιος σε τρεις ώρες από τη Θεσσαλονίκη και να χρειάζεται άλλες δύο ώρες για να φθάσει στο νησί μας. “Πρέπει να το θέσουμε ως προτεραιότητα. Οι ξενοδόχοι μπορούν επίσης να κάνουν προσφορές διημέρων και τριημέρων σε συνεργασία με τους πράκτορες για το χειμώνα
Οι έως τώρα πληροφορίες μας, δείχνουν τους έλληνες επισκέπτες να μένουν ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα”,συνόψισε ο πρόεδρος της Επιιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: