Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Τελικές ετοιμασίες στο νέο νοσοκομείο



Στη φάση των τελευταίων ετοιμασιών, που περιλαμβάνουν το στήσιμο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την ολοκλήρωση εργασιών του περιβάλλοντα χώρου, βρίσκεται το νέο Νοσοκομείο, λίγες μέρες πριν την παράδοσή του από την κατασκευάστρια εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, στην ΔΕΠΑΝΟΜ, και απ’ αυτήν για χρήση στον κερκυραϊκό λαό.
Το έργο κόστισε από τη φάση που το παρέλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ., 31 περίπου εκατ. ευρώ, που διατέθηκαν από το Γ΄Κ.Π.Σ. και από εθνικούς πόρους.
Το νέο Νοσοκομείο έχει ήδη συνδεθεί με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ρεύμα, νερό, αποχέτευση), έχει ολοκληρωθεί κτηριακά, ενώ 200 πε-ρίπου άτομα δουλεύουν εντατικά για να κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες, κυρίως στα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του ισογείου και των δύο υπογείων.
Εντατικά προχωρούν και οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου, όπου έχουν ήδη κατασκευαστεί οι είσοδοι - έξοδοι και οι προσβάσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, καθώς και οι χώροι στάθμευσης.
Εκπαίδευση - δοκιμές
Μετά την παραλαβή του έργου από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, περί τα τέλη του μήνα, θ’ ακολουθήσει η εκπαίδευση του προσωιπικού στο νέο ιατροτεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, που θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, και θ’ αρχίσει η σταδιακή παράδοση και παραλαβή των επιμέρους χώρων από τα τμήματα προσωπικού του Νοσοκομείου.
Με τις εξελίξεις αυτές, ένα όνειρο δεκαετιών του Κερκυραϊκού λαού, γίνεται πραγματικότητα.
Αξιοποιήσιμο και τουριστικά
Αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα παροχής των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, και το απόκτημα του νέου Νοσοκομείου, εκτός την αξία και την σημασία του για όλους τους Κερκυραίους, προσλαμβάνει και διάσταση αξιοποιήσιμη και στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Κέρκυρας, στις μεγάλες τουριστικές αγορές της ευρώπης.
Το Νοσοκομείο - ντροπή για την επο-χή μας - σε λίγο θ’ αποτελεί παρελθόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: