Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Δ.Σ. Κερκυραίων: Κατά πλειοψηφία οι όροι του δανείου για την υπηρεσία Καθαριότητας


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων οι όροι του δανείου (ύψους 790.000 ευρώ) για αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσία Καθαριότητας. Η μειοψηφία άσκησε κριτική στην ηγεσία του Δήμου για “υπερδανεισμό”.
Αποφασίστηκε επίσης η παραχώρηση οικοπέδων από το Δήμο Κερκυραίων προς τον Ο.Σ.Κ. προκειμένου να ανεγερθούν σχολικά κτίρια στις περιοχές Κανόνι-Κανάλια-Κουλίνες-Γουβιών Κοντόκαλι καθώς και η τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κέρκυρας στην Πολεοδομική Ενότητα “Αγίου Σπυρίδωνα” για νέα χωροθέτηση του σταθμού υπεραστικών συγκοινωνιών ( ΚΤΕΛ ) .
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μικάλεφ ο δήμος κάνει ότι μπορεί για να βελτιώσει τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.
“Ακούστηκε βέβαια ότι προσφεύγουμε πάλι σε δανεισμό. Είναι μια αναγκαία συνέπεια της αδυναμίας της Τ.Α. να ανταποκρίνεται στις αυξημένες υποχρεώσεις της. Αποτελεί μονόδρομο, στοχεύουμε να αποκτήσουμε τον εξοπλισμό αυτό” σημείωσε ο δήμαρχος που πρόσθεσε ότι προχωρά παράλληλα η υπογειοποίηση των κάδων με τα πλέον σύγχρονα συστήματα.
“Αποφασίσαμε πιλοτικό πρόγραμμα υπογειοποίησης σε ιστορικό κέντρο και ζώνη επιρροής. Θα βελτιώσουν την εικόνα και θα εξοικονομήσουν δαπάνες για την υπηρεσία καθαριότητας. Θα απολυμαίνονται οι κάδοι με ηλεκτρονικό τρόπο και ψεκασμό για να αποφεύγουμε κακή εικόνα και δυσοσμία. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου”.
Ένταση για τις
μισθώσεις καταστημάτων

Ένταση αλλά και προβληματισμός προκλήθηκε όταν το Δ.Σ. εκλήθη να γνωμοδοτήσει για τη μίσθωση καταστημάτων που ανήκουν στην κυριότητά του και έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους με τους μισθωτές, και για το αν θα παραταθούν οι μισθώσεις ή θα γίνουν νέες δημοπρασίες.
Στη Δημαρχιακή Επιτροπή, που θα πάρει τη σχετική απόφαση, το δίλημμα που έχει τεθεί αφορά αφενός μεν στην υποχρέωση του νόμου για διενέργεια δημοπρασίας και αφετέρου το κοινωνικό πρόβλημα που προκύπτει εάν οι σημερινοί ενοικιαστές κληθούν να αποχωρήσουν από τα καταστήματά τους. Το Δ.Σ. δεν πήρε συγκεκριμένη απόφαση, ενώ το θέμα θα συζητηθεί και πάλι στη Δημαρχιακή Επιτροπή.
Οι άλλες αποφάσεις
Οι σημαντικότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν:
•Ορισμός υπολόγου οικονομικού διαχειριστή για το έργο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ-ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
•Κύρωση πρακτικού για το έργο : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠΙΕΛΛΟΥ».
•Παραχώρηση οικοπέδου στον Ο.Σ.Κ για την εγκατάσταση του 10ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας στην περιοχή Κανονίου.
•Παραχώρηση οικοπέδου στον Ο.Σ.Κ για την εγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Δ.Δ. Καναλίων Δήμου Κερκυραίων .
•Παραχώρηση οικοπέδου στον Ο.Σ.Κ για την εγκατάσταση του 11ου Νηπιαγωγείου Κερκύρας στην περιοχή ΄΄ Κουλίνες ΄΄.
•Παραχώρηση οικοπέδου στον Ο.Σ.Κ για την εγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Γουβιών – Κοντοκαλίου Δήμου Κερκυραίων .
•Αποδοχή χρηματοδότησης προϋπολογισμού 368.051,95 ευρώ (100% δημόσια δαπάνη), στα πλαίσια της απόφασης ένταξης πράξης στο Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», με τίτλο επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο Κερκυραίων.
• Αίτημα παράτασης της σύμβασης του έργου «Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Δήμου Κερκυραίων» και έγκριση της νέας μελέτης εφαρμογής του έργου.
•Έγκριση εγκατάστασης ασυρμάτων κεραιών Hot Spots σε επτά σημεία του Δήμου Κερκυραίων, στα πλαίσια του έργου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης «Ανάπτυξη Ευρωζωνικού Δικτύου παροχής ασύρματης πρόσβασης μέσω Wi-Fi Hot Spots».

Δεν υπάρχουν σχόλια: