Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Χρ. Ανθης: Ολα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά

Σε ότι αφορά το Υπ. Παιδείας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης να βρίσκονται εγκαίρως στα σχολεία και την ημέρα του αγιασμού, κάθε τάξη να έχει τον εκπαιδευτικό της. Αυτό επεσήμανε χθες ο περιφ. διευθυντής εκπαίδευσης Χρ. Ανθης.
Για τα βιβλία, είπε ότι έχουν ήδη αποσταλεί σε ποσοστό 90%.
Την Παρασκευή 11 του μηνός θα γίνουν οι αγιασμοί και θα δοθούν τα βιβλία και την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία.
Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες της τοπικής ΕΛΜΕ για σημαντικές ελλείψεις καθηγητών και για “λανθασμένες προσλήψεις” ο κ. Άνθης τόνισε πως "ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες) γίνονται διορισμοί, τοποθετούνται αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. “
Είναι αλήθεια ότι έχουμε 40 γυμναστές στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα απόσπασης σε άλλους Νομούς. Αυτό όμως έγινε γιατί υπήρξαν αρκετοί που είχαν συγκεντρώσει προϋπηρεσία 30 μηνών και βάση της νομοθετικής ρύθμισης, το Κράτος όφειλε να τους διορίσει και αυτό έπραξε. Το Υπουργείο, θα έπρεπε ελέγχεται για πράγματα που υπόσχεται και δεν κάνει και όχι για κάτι που δεσμεύεται και κάνει".
Αναφορικά με την σχολική υποδομή, ανέφερε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις από τους κατά τόπους ΟΤΑ. Έχουν σταλεί οδηγίες στους διευθυντές των κατά τόπους μονάδων και τα σχολεία είναι σε ετοιμότητα να δεχτούν τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: