Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία και στη Κέρκυρα

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4η Οκτωβρίου. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφασίζει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων, καθώς και για άλλες διατάξεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία. Από την άλλη, “φωτιά” έχουν πάρει τα κομματικά επιτελεία, καθώς θα πρέπει σύντομα να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια.
Στη Ν.Δ. συνεδριάζει σήμερα η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος με αντικείμενο την κατάρτιση του προγράμματος δράσης των στελεχών του κόμματος και την συγκρότηση του ψηφοδελτίου.
Χθες δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ . Κ. Σπίνουλα και τους Χρ. Άνθη και Γ. Κοντό που ορίστηκαν εκπρόσωποι τύπου. Οπως τονίστηκε, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει εξόρμηση των στελεχών προκειμένου να ενημερωθεί η βάση της Ν.Δ. για την την αναγκαιότητα των εκλογών.
Ο κ. Σπίνουλας, εδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση: “Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος μας, ο Κώστας Καραμανλής, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έθεσε στην άκρη το κομματικό συμφέρον και πρόταξε το εθνικό συμφέρον.
Αυτό δείχνει το πολιτικό ανάστημα του Ηγέτη της παράταξης μας, ο οποίος μας αιφνιδίασε όλους χωρίς καμία αμφιβολία.
Όμως σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο μας στιγμές, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ευθυγραμμιστούμε μπροστά στην κρισιμότητα και με ωριμότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίζουμε την νέα εποχή.
Ως Πρόεδρος της NO Α Ε. Κέρκυρας θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε ψηλά το πολιτικό κλίμα και η όποια αντιπαράθεση να είναι πολιτισμένη, με επιχειρήματα, με θέσεις και προτάσεις για το καλό του τόπου μας, για το καλό της Κέρκυρας. Καλώ όλους να βοηθήσουμε για έναν πολιτισμένο εκλογικό αγώνα, όπως ταιριάζει στον πολιτικό μας πολιτισμό, στις αξίες και στις ηθικές μας αρχές, που τιμούν και κοσμούν την Κέρκυρα, ολόκληρο το νησί μας.
Πρόθεση μας είναι να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν για ό, τι κάναμε, για ό, τι δεν κάναμε και για ό, τι σκοπεύουμε να κάνουμε στο μέλλον.
Θέλουμε να πούμε ολόκληρη την αλήθεια στον Κερκυραϊκό λαό, να μην κρύψουμε απολύτως τίποτα, και όλοι μαζί, χωρίς φανατισμούς, χωρίς υπερβολές, χωρίς ακρότητες, να προσεγγίσουμε τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, να γίνουμε συμμέτοχοι στις αγωνίες τους και στους προβληματισμούς τους και να βοηθήσουμε για την καλύτερη μοίρα αυτού του τόπου, όπως και όπου προσδιορίσει τον ρόλο μας με την ψήφο του ο κυρίαρχος, ο Κερκυραϊκός λαός. Ξεκινήσαμε έργα ττου εκκρεμού πολλά χρόνια, κάποια ολοκληρώσαμε, άλλα συνεχίζουμε και κάποια άλλα τα προγραμματίζουμε για το άμεσο μάλλον.
Οι πολίτες έχουν και κρίση και γνώση και είναι σε θέση στις επόμενες εκλογές να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν με την ψήφο τους εάν θα μας δώσουν μία ακόμα ευκαιρία η παρούσα κυβέρνηση να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που έχει η πατρίδα μας, γενικότερα και οικονομικά και εθνικά.
Σας καλώ ολόκληρη την δημοσιογραφική οικογένεια να αρθούμε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να αποφασίσουμε ότι πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει ο τόπος μας, μας ενδιαφέρει τοπ μέλλον των παιδιών μας, μας ενδιαφέρει αυτό το ωραίο νησί, η όμορφη Κέρκυρα που - δυστυχώς - για πολλά χρόνια έμεινε πίσω, εγκαταλείφθηκε, ενώ άξιζε καλύτερη μοίρα, καλύτερη τύχη.
Σας ευχαριστώ και πάλι και είμαι βέβαιος για την ειλικρινή και ανιδιοτελή συνεργασία μαζί σας, για να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να γνωρίζει που φτάσαμε, που φιλοδοξούμε να φτάσουμε, τι κάναμε και τι δεν προλάβαμε να κάνουμε, τι πρέπει ΟΛΟΙ μαζί για την Κέρκυρα να ιεραρχήσουμε, να προτάξουμε, να απαιτήσουμε και δυναμικά να διεκδικήσουμε από την νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, για το καλό της Κέρκυρας, για το καλό των πολιτών μας, για το καλό των παιδιών μας”.
Στο ΠΑΣΟΚ
Mετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών από τον κ. Καραμανλή και σε συνέχεια εγκυκλίου του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση αναφορικά με τις διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος σε κάθε νομό, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αυτών που θα γίνουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας και είναι οι εξής:

1. Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος αλλά και κάθε πολίτης που θέλουν να είναι υποψήφιοι καταθέτουν έως και το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων με κοινοποίηση στην Γραμματεία της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής.
2. Με τον ίδιο τρόπο, τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες, τρίτων με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία. Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκαν ήδη σχετικές φόρμες.
3. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό. Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο.
4. Η Νομαρχιακή Επιτροπή αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έως την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στις 24:00, την πρότασή της, στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και υποστηρικτική επιχειρηματολογία χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά. Στη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται σύμφωνα με το καταστατικό οι βουλευτές.

Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, αξιολογούνται τα παρακάτω κριτήρια:

- το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, κοινωνική αποδοχή και καταξίωση

- η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική

- η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

- η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών

- η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: