Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Υποψηφιότητες στη μάχη του σταυρού

Αμέσως μετά την κήρυξη των πρόωρων εκλογών, άρχισε ουσιαστικά η μάχη του σταυρού και οι πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων.
Στη Ν.Δ. εκτός της συμμετοχής του υπ. Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει ο πολιτευτής Στεφ. Γκίκας και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Λέκκας. Αναζητούνται δύο ακόμη υποψήφιοι, ενώ πληροφορίες θέλουν τη ΝΟΔΕ να επιθυμεί η μία θέση να καλυφθεί από γυναίκα.
Σήμερα ο κ. Γκίκας ανήγγειλε την καθοδό του στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι “ότι και αν έγινε αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησής της Ν.Δ. ίσως λάθη και παραλείψεις, το έργο που παρήγαγε η Κυβέρνηση της ήταν μεγάλο. “Επιθυμώ να είμαι και εγώ στρατιώτης της παράταξης και να προσπαθήσω να διεκδικήσω την έδρα της Κέρκυρας.Όλο αυτό το διάστημα τίμησα και τήρησα την υπόσχεση που έδωσα στους συμπολίτες μου να είμαι δίπλα τους όποτε με χρειαζόντουσαν, από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών”.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτός της βουλευτού Α Γκερέκου, καμία υποψηφιότητα δεν είναι δεδομένη. Σήμερα, ο Γ. Καρύδης, υποψήφιος το 2007 ανακοίνωσε ότι δε θα διεκδικήσει και πάλι το βουλευτικό αξίωμα. Αντιθέτως αυτό επιθυμεί ο Λευτ. Πλασκοβίτης, επίσης υποψήφιος το 2007.
Κατά καιρούς έχει ακουστεί το όνομα του Σαβ. Πουλημένου, ενώ εσχάτως ακούγεται έντονα αυτό του Μενέλαου Κουλούρη.
Με... βαρύ πυροβολικό τον βουλευτή Μπάμπη Χαραλάμπους αναμένεται να διεξαγάγει και πάλι τον προεκλογικό της αγώνα η Ν.Ε. του Κ.Κ.Ε, σύμφωνα με το γραμματέα της οργάνωσης Δημήτρη Πιτσιάβα, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΑ λόγο για σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και χαρακτήρισε πετυχημένη τη δράση του.
Ο εκλογικός στόχος είναι και πάλι η εκλογή βουλευτή στην Κέρκυρα, τόνισε ο κ. Πιτσιάβας ο οποίος θεωρεί ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο αν το ΚΚΕ πάρει 8 με 10% τότε για να χάσει την έδρα θα πρέπει το πρώτο κόμμα να πάρει πάνω από 45%, κάτι που θεωρεί απίθανο.
Συνεδριάζει αύριο η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα η διευρυμένη γραμματεία του Συνασπισμού και την Τετάρτη η διευρυμένη Νομαρχιακή του Συνασπισμού, προκειμένου να συζητήσουν τον προγραμματισμό δράσης κατά την προεκλογική περίοδο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ν.Ε. Διον. Στραβοράβδη, οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, ενώ όλες τις σχετικές αποφάσεις θα πάρουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο.
Τέλος στο ΛΑΟΣ τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο προανήγγειλε ο πολιτευτής του κόμματος Γιώργος Μέριανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: