Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στις Υπηρεσίες του «Ι. Καποδίστριας»


Επίσκεψη στις Υπηρεσίες του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ι. Καποδίστριας» πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Αερολιμενάρχη κ. Αναστάσιο Αλέξη για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Αερολιμένα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Γκίκας περιηγήθηκε των χώρων του Αεροδρομίου, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσε για την πολιτική κατάσταση και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών.

Τον κ. Γκίκα συνόδευε ο πρ. Αερολιμενάρχης Γεώργιος Ζάχος.
Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Πραγματοποίησα σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στον Αερολιμένα μας, όπου ενημερώθηκα ενδελεχώς από τον κ. Αλέξη και από τους εργαζόμενους για όλα τα θέματα που απασχολούν το Αεροδρόμιο. Ένα αεροδρόμιο που από την 1 Απριλίου 2009 μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου 2009 φιλοξένησε 12.667 προσαπογειώσεις αεροσκαφών (charter, δρομολογούμενα, ιδιωτικά, στρατιωτικά) και 730.500 αφίξεις επιβατών, εκ των οποίων οι 82.000 επιβάτες εσωτερικού. Τα νούμερα αυτά και μόνο υποδηλώνουν το τεράστιο έργο που επιτελείται στο Αεροδρόμιό μας και αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό που παρά τις ελλείψεις αντεπεξέρχεται πολύ ικανοποιητικά στις αυξημένες απαιτήσεις.
Ο κ. Αερολιμενάρχης με ενημέρωσε για το μεγάλο πρόβλημα του αποχευτικού, το οποίο παρότι είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ αντιμετωπίζει καθυστερήσεις από ενστάσεις στον σχετικό διαγωνισμό. Η ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντική αν αναλογιστεί κανείς, ότι μόνο φέτος η δαπάνη για την εκκένωση των λυμάτων ανήλθε σε 32.000 Ευρώ.
Στο θέμα του προσωπικού σημαντική ήταν η προσθήκη 7 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και 2 αερολιμενικών υπαλλήλων, οι οποίοι προσελήφθησαν φέτος, ενώ με τις αναμενόμενες μετατάξεις από την Ο.Α. αναμένεται πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου να έχει επιλυθεί το θέμα της ελλείψεως του προσωπικού.
Τέλος, να επαναλάβω τη θέση μου, ότι είμαι υπέρ της μεταφοράς του Αεροδρομίου στη Λευκίμμη, υπό την προϋπόθεση της ταυτόχρονης κατασκευής του Οδικού Άξονα Βορρά-Νότου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: