Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Σάββας Πουλημένος: "Απαιτείται νέα κοινωνική συμμαχία και συστράτευση"


Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Φίλες και Φίλοι, Κερκυραίες και Κερκυραίοι

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Γ. Παπανδρέου μου έκαναν την τιμή να με επιλέξουν για το ψηφοδέλτιο στην Κέρκυρα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009. Η επιλογή αυτή μου δίνει το δικαίωμα, παρέα με τους συνυποψήφιους μου, να συμμετέχω από την πρώτη γραμμή του εκλογικού αγώνα, για την ανασύνταξη της πατρίδας μας.

Αισθανόμενος το βαρύ φορτίο που αναλαμβάνω, διαβεβαιώνω όλους και όλες Εσάς ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην μεγιστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος για το ΠΑΣΟΚ στο νομό μας, ενός αποτελέσματος που θα οδηγήσει στην κυβερνητική αυτοδυναμία του κόμματος και στην υλοποίηση του προγράμματος του για μία νέα πορεία της χώρας.

Μία πορεία που είναι απαραίτητη για την επανάκτηση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό, για την δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς, για την έξοδο από την οικονομική κρίση, για μία κοινωνία που να επικρατήσουν οι αρχές δικαίου, αξιοκρατίας, διαφάνειας, ισονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Αυτός ο αγώνας είναι συλλογικός, αλλά και ένα προσωπικό στοίχημα, ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει πάλι το δικαίωμα της πρωτοπορίας και της ανταγωνιστικότητας.

Είναι ένας αγώνας που, μαζί με την πολιτική, θα πρέπει να συνδυαστεί και η τεχνοκρατική και λειτουργική επάρκεια των προτάσεων και των πρωτοβουλιών, ώστε να αποκτήσει η Κέρκυρα το δικαίωμα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, μακριά από τους ερασιτεχνισμούς και τις καθεστωτικές λογικές που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια.

Είναι ένας αγώνας για την αποδέσμευση της Κέρκυρας από ανθρώπους και αντιλήψεις που αντιλαμβάνονται την εξουσία ως αυτοσκοπό και ιδιοκτησία τους.

Απευθύνομαι σε όλους Εσάς, ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων ή κομματικών προτιμήσεων, και Σας διαβεβαιώνω ότι θα προσπαθήσω να αναδείξω τα προβλήματα της Κέρκυρας και να τα οδηγήσω σε πορεία λύσης τους.

Από αυτές τις εκλογές, πρέπει η Κέρκυρα να βγει κερδισμένη.

Πρέπει, εμείς οι Κερκυραίοι που ζούμε και αγωνιούμε για την πορεία αυτού του τόπου, να διεκδικήσουμε αυτά που του αξίζουν.

Αυτά που οφείλονται στην Κέρκυρα για την διαχρονική προσφορά της στον πολιτισμό, αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, θα αγωνισθώ για να ενισχυθούν οι θεσμοί της άμεσης δημοκρατίας, της αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για μία νέα πορεία ανάπτυξης της πατρίδας μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την περιφερειακή βιωσιμότητα.

Στην Κέρκυρα, με τα πολλά προβλήματα, απαιτείται μία νέα κοινωνική συμμαχία και συστράτευση,.

Χρειάζεται μία νέα λαϊκή ενότητα, η οποία θα συσπειρώσει και θα εμπνεύσει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, δυνάμεις του πνεύματος και της δημιουργίας, ώστε στη βάση των αδιαπραγμάτευτων αρχών μας, να οδηγήσει τον τόπο μας μπροστά.

Αυτή την πολιτική θέλω να εκφράσω, και αυτή την πολιτική παρακαταθήκη και πρακτική θα υλοποιήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Ζητώ πρώτα από όλα την εμπιστοσύνη Σας στο ΠΑΣΟΚ και το ψηφοδέλτιο του στην Κέρκυρα, και μετά σε μένα, για να σας αντιπροσωπεύσω και να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως μέχρι τώρα έχω κάνει.



ΚΕΡΚΥΡΑ, 11-09-2009

ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: