Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη Μπ. Χαραλάμπους

Απόσπασμα συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους στα ΜΜΕ

"Έγινε γνωστό επιτέλους αυτό που κυκλοφορούσε εδώ και πολύ καιρό σαν φήμη, ότι δηλ. θα γινόταν προκήρυξη εκλογών . Αυτό έγινε και στις 4 του Οκτώβρη ο Ελληνικός λαός θα κληθεί για μία ακόμα φορά στις κάλπες να ψηφίσει για την νέα βουλή. Και τα δύο κόμματα του δικομματισμού έχουν ήδη διασταυρώσει από καιρό τα σπαθιά τους. Συζητούν ,λες και ο Ελληνικός λαός δεν τους ξέρει, λες και τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ έχουν γίνει από παρθενογέννηση. Έτσι το ΠΑΣΟΚ δια του αρχηγού του διακηρύσσει ότι θα τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα… θα χτυπηθεί με το μεγάλο κεφάλαιο… θα αντιταχθεί στα αφεντικά των μίντια. Κάτι ανάλογο βέβαια ο Ελληνικός λαός που έχει μνήμη θυμάται .ότι όταν ο κύριος Καραμανλής διεκδικούσε την εξουσία είπε ότι θα τα βάλει με τους «νταβατζήδες». Βέβαια ούτε ο ένας τα έβαλε με τους νταβατζήδες, ούτε ο άλλος 20 χρόνια στην εξουσία τα έχει βάλει με το μεγάλο κεφάλαιο. Τα πράγματα είναι απλά διότι και οι δύο τροφοδοτούνται από το μεγάλο κεφάλαιο και ουσιαστικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου πάντοτε σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Εμείς λέμε στον Ελληνικό λαό με απλά και σταράτα λόγια ότι μόνο η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει εμπόδιο στα αντιλαϊκά τους σχέδια και θα είναι στήριξη στους αγώνες που έτσι και αλλιώς θα αναπτυχθούν από τον Ελληνικό λαό, από τα λαϊκά στρώματα, για να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα ζωής, εργασίας, καλύτερης παιδείας, καλύτερης υγείας που τους αξίζει.

Καλούμε λοιπόν και τους Κερκυραίους να στηρίξουν σημαντικά το κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδας, να ξαναστείλουν κομμουνιστή βουλευτή από την Κέρκυρα στη βουλή, διότι --χωρίς να θέλουμε να ευλογούμε τα γένια μας—ξέρουν… έχουν καταλήξει οι Κερκυραίοι στα συμπεράσματα τους, ότι ο κομμουνιστής βουλευτής ήταν εκείνος που ήταν συνέχεια και έδινε το παρόν σε κάθε αγώνα κοινωνικό, εργατικό, αγροτικό που αναπτύχθηκε για τα προβλήματα της Κέρκυρας. Ήταν εκείνος που και μέσα στη βουλή έφερε πάρα πολλές φορές τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον Κερκυραϊκό λαό όπως είναι π.χ., η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και μέσα από το καινούριο νοσοκομείο, οι προσλήψεις υπαλλήλων στο νοσοκομείο, αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και είμαστε βέβαιοι ότι όχι μόνο αυτό θα το εκτιμήσουν οι Κερκυραίοι αλλά θα στείλουν για μία ακόμα φορά κομμουνιστή βουλευτή με ενισχυμένα ποσοστά στο κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδας.

…….. Με βάση την δημοσίευση στον τοπικό τύπο ότι θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου στις 2 του Οκτώβρη, χτες το επισκέφτηκα με τους συνεργάτες μου. Εμείς δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τα πάντα. .Ένα μεγάλο μέρος του κτιριακού τμήματος είναι σχεδόν στα τελειώματα όπως είναι οι κλινικές, υπάρχουν όμως και πάρα πολλές εργασίες, όπως είναι οι εξωτερικοί χώροι, τα υπόγεια που θέλουν αρκετό καιρό ακόμη για να τελειώσουν. Εμείς λέμε ότι το κτήριο κάποια στιγμή ούτως ή άλλως θα τελείωνε. Αυτό δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι ότι πρέπει να προσληφθούν έγκαιρα ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού για να μπορέσει το νέο νοσοκομείο να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Αν δεν γίνουν οι προσλήψεις, ότι φτιασιδώματα και να γίνουν, ότι καινούργιο και να χτιστεί, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει για τον απλούστατο λόγο ότι τα ντουβάρια, οι πόρτες, τα καινούρια ασανσέρ δεν αναβαθμίζουν από μόνα τους αυτόματα τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας προς τους Κερκυραίους. Βεβαία την ίδια ακόμα στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ότι το κτήριο ακόμα και όταν τελειώσει εντελώς θα είναι επαρκές, η ψυχιατρική κλινική δεν υπάρχει, και πρέπει να ξαναρχίσουν οικοδομικές εργασίες για την ψυχιατρική κλινική, ο περίφημος κόμβος που διαφήμιζαν στο δρόμο μετατρέπεται απλά σε «έξυπνα φανάρια», το πάρκιν είναι ανεπαρκές, ελικοδρόμιο δεν έχει, παιδικό σταθμό δεν έχει, δεν υπάρχουν βασικές κλινικές και εργαστήρια ( ακτινοθεραπευτικό, ογκολογικό, πυρινική ιατρική κλπ) που με την λειτουργία τους θα έκοβαν την ροή των χιλιάδων Κερκυραίων ασθενών που εξαναγκάζονται να φεύγουν προς άλλες πόλεις της Ελλάδας για να θεραπευτούν. Για όλα αυτά λοιπόν εμείς καλούμε τους Κερκυραίους να μην παρασύρονται από λόγια των Κυβερνώντων, ήταν κάτι που οι Κερκυραίοι των δικαιούνταν, που με απόλυτη ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καθυστέρησε για πολλά χρόνια και πρέπει να αγωνιστούν ούτως ώστε αυτό να γίνει και στην πράξη, δηλαδή να λειτουργεί το καινούριο νοσοκομείο στην Κέρκυρα πλήρως στελεχωμένο και πλήρως εξοπλισμένο.

……. Αυτές τις ,μέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε σχέση με τα Διαπόντια νησιά…βλέπετε μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο… Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τα επισκέφτηκε και έκανε δηλώσεις, ο Νομάρχης τα επισκέφτηκε, ο κύριος Βοσδου έκανε δηλώσεις, ο κύριος Νομάρχης έκανε δηλώσεις. Εκείνο που εμείς μόνιμα και πολλές φορές το λέμε και το φέραμε και στη βουλή είναι ότι τα διαπόντια νησιά και οι κάτοικοι τους νιώθουν την τέλεια εγκατάλειψη, δεν μπορεί όμως με τις δηλώσεις να ωραιοποιείται η κατάσταση αυτή. Αυτή την στιγμή παίζεται μία μεγάλη κοροϊδία στην πλάτη των κατοίκων π.χ. του Μαθρακίου που στο τέλος της τουριστικής σεζόν πήγε το πλοίο να ξεθάψει το λιμάνι από τα φύκια, εμείς έχουμε πει πολλές φορές ότι χρειάζεται τα λιμάνια στα διαπόντια νησιά να επεκταθούν και να εκβαθυνθούν …με μια φράση δηλ. να γίνουν πραγματικά λιμάνια, όπως επίσης και απέναντι --στις ακτές της Κέρκυρας-- να υπάρξει ένα λιμάνι ικανό να εξυπηρετεί τους κατοίκους. Αντί γι αυτό μόνιμα και συνέχεια οι συγκοινωνίες των Διαποντίων νησιών υποβαθμίζονται. Το άκρον άωτο της υποβάθμισης αυτής είναι ότι, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απόφάσισε να σταματήσει την επιδότηση στο πλοίο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», --αν θέλετε και δίκαια-- γιατί ο πλοιοκτήτης δεν προέβη στις βελτιώσεις εκείνες που ζητούσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όμως το Υπουργείο έπρεπε εδώ και καιρό—πριν από κάθε άλλη ενέργεια--- να προγραμματίσει την δημοπράτηση αυτής της γραμμής, να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλους πλοιοκτήτες και αυτή την στιγμή να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι των διαποντίων νησιών να πληρώνουν εισιτήριο για να πάνε στον τόπο τους, σε μία γραμμή που υποτίθεται επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας. Πρέπει οι κάτοικοι των διαποντίων νησιών να τα γνωρίζουν γιατί τα ζουν καθημερινά στο πετσί τους, πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και την ημέρα των εκλογών όταν πάνε να ψηφίσουν να απαγκιστρωθούν από το Κυβερνητικό κόμμα, αλλά και από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης το οποίο υπόσχεται πολλά, όταν όμως ήταν στους κυβερνητικούς θώκους έκαμε πολύ λιγότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: