Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Αιχμηρή απάντηση Νομάρχη σε Γκερέκου για το ΒΙΟ.ΠΑ.

Με αφορμή τη δήλωση της Βουλευτή κ. Άντζελας Γκερέκου αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη χωροθέτηση ή όχι ΒΙΟ.ΠΑ. στην περιοχή των παλαιών λατομείων Βαρυπατάδων του Δήμου Αχιλλείων, ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από 8 μήνες σιωπής αφότου της κοινοποιήθηκε η μελέτη χωροθέτησης οχλουσών χρήσεων, η βουλευτής κ. Γκερέκου με πρόσφατες δηλώσεις της, προσπαθεί να την απαξιώσει και να διαβάλλει την επιστημονική της υπόσταση. Και το κάνει συνειδητά ενώ γνωρίζει ότι η μελέτη αυτή επιχειρεί να υποδείξει τρόπους για να μπει επιτέλους τάξη στο χώρο της Κέρκυρας. Ένα εγχείρημα δύσκολο αλλά απολύτως αναγκαίο για το μέλλον του νησιού μας.
Η κ. Γκερέκου επικαλείται την "πράσινη ανάπτυξη" αλλά αποφεύγει να πει στους πολίτες της Κέρκυρας, ότι βασική προϋπόθεση για την πράσινη ανάπτυξη, είναι ο ολοκληρωμένος χωροταξικός σχεδιασμός και η χωροθέτηση των οχλουσών χρήσεων στον τόπο μας, που έπρεπε να είχε γίνει 10ετίες πριν.

Χωροθέτηση εντός του κερκυραϊκού τοπίου και όχι στο… υπερπέραν.

Χωροθέτηση τώρα και όχι στο αόριστο μέλλον.

Προτιμά τις "σοφιστείες" από την ουσία και απευθύνεται στους πολίτες υποσχόμενη τι άραγε; Διαφορετική χωροθέτηση των οχλουσών χρήσεων;

Αν ναι, με ποιο τρόπο;

Με κάποια άλλη μελέτη ή μήπως με τοπικά δημοψηφίσματα;»

Και ο Νομάρχης καταλήγει:
«Η Νομαρχία της Κέρκυρας, οι συνεργάτες μου κι εγώ, δεν καμπτόμαστε από φθηνούς πολιτικαντισμούς και συκοφαντικούς υπαινιγμούς. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προώθηση της χωροταξίας στο Νομό μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό είναι ένα έργο ζωής που το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Έργο που υλοποιούμενο θα διασφαλίσει την ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξη του Τόπου μας.
Περιμένουμε και από την κ. Γκερέκου τις συγκεκριμένες θέσεις της αναφορικά με:

την παρόδια δόμηση και τις προτάσεις περιορισμού της,

την προστασία της αγροτικής γης από την άναρχη αστική επέλαση,

τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων,

τη χωροθέτηση των λατομείων,

τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων διαχείρισης των απορριμμάτων και βέβαια

του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ) της περιαστικής ζώνης.

Εάν δεν έχει θέσεις, λυπούμαστε. Στην πολιτική η κριτική και απόρριψη των όποιων χειρισμών ή προτάσεων άλλων, συνιστά θετική στάση, μόνο όταν συνοδεύεται από αντιπρόταση με ξεκάθαρες θέσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: