Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση Μικάλεφ με απόστρατους του Ναυτικού


Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού με επικεφαλής τον κ. Αριστείδη Παπανδρέου, επίτιμο Αρχηγό του Ελληνικού Ναυτικού.
Ακολούθησε συζήτηση για την προσφορά του Ναυτικού αλλά και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε και συνεχίζει να παίζει στην διαμόρφωση της ιστορίας.
Ο κ. Μικάλεφ εξήρε το ήθος και το ζήλο των Ελλήνων Αξιωματικών. Αναφέρθηκε στην ηρωική προσφορά τους σε καιρούς που για την πατρίδα δεν δίστασαν να δώσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην σημαντική προσφορά του Κερκυραίου Πλωτάρχη Ελευθέριου Χανδρινού κατά την περίοδο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Ο Δήμος Κερκυραίων θέλοντας να τιμήσει τον κ. Χανδρινό, έχει αποφασίσει την ονοματοθεσία γνωστής οδού της πόλης, σε οδό Ελευθέριου Χανδρινού.
Επίσης στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι η τοποθέτηση προτομής του κ. Χανδρινού, ενώ σε συνεργασία με το δίκτυο πόλεων της Πάφου προγραμματίζεται η περαιτέρω ανάδειξη και προβολή της προσφοράς αυτού του σημαντικού Κερκυραίου Αξιωματικού.
Να σημειώσουμε ότι μετά θάνατον το Ελληνικό κράτος αναγνωρίζοντας την προσφορά αλλά και την αδικία στο πρόσωπο του κ. Χανδρινού, του απέδωσε τον βαθμό του Αντιναυάρχου.
Τέλος ο κ. Μικάλεφ αναφέρθηκε στην ιστορική έρευνα που πραγματοποίησε ο καθηγητής κ. Καραμούτσος φέρνοντας στο φως σημαντικά στοιχεία για την προσωπικότητα αλλά και το έργο του κ. Χανδρινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: