Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Μ. Βλάσσης: "Να πληρώνονται οι υπερωρίες στο Δήμο Κερκυραίων"

Τη ανάγκη οι εργαζόμενοι υπερωριακά στο Δήμο Κερκυραίων να αμείβονται για τις υπηρεσίες τους, επισημαίνει σε επιστολή του, προς το Δήμαρχο Κερκυραίων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού, Μ. Βλάσσης.
Αναλυτικά, επισημαίνει τα εξής:
Με αποφάσεις σας στην αρχή του έτους 2009 συστήσατε συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης στις Υπηρεσίες του Δήμου.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θέση του Συλλόγου μας είναι οι εργαζόμενοι να μην εργάζονται υπερωριακά αλλά τα κενά και οι υπηρεσιακές ανάγκες να καλύπτονται από νέες προσλήψεις . Από την στιγμή όμως που με δικές σας αποφάσεις καλούνται οι εργαζόμενοι να εργαστούν υπερωριακά για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο Δήμο Κερκυραίων, θα πρέπει χωρίς καμία περιστροφή να αμείβονται άμεσα για την εργασία που έχουν προσφέρει.
Μέσα σε ένα τόσο αρνητικό περιβάλλον με αντίπαλο την ίδια την κυβέρνηση που αρνείται να δώσει έστω και ένα Ευρώ αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων δεν θα θέλαμε να δούμε και εσάς απέναντι στους εργαζόμενους εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική.
Άμεσα θα πρέπει να καταβάλετε σε όλους τους εργαζόμενους την αμοιβή τους για την υπερωριακή προσφορά εργασίας που εσείς με τις αποφάσεις σας ζητήσατε. Είναι απαράδεκτο ακόμη να μην έχουν λάβει την αμοιβή τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα όταν το Πάσχα χωρίς ωράριο, χωρίς αργίες, καθάριζαν την πόλη.
Η ένταση και ο προβληματισμός των εργαζομένων καθημερινά αυξάνονται κι αυτό δεν ωφελεί κανέναν και πολύ περισσότερο τον Δήμο Κερκυραίων.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας ζητώντας για ακόμη μία φορά να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, βέβαια να σας υπενθυμίσουμε ότι στις δύο επιστολές που σας αποστείλαμε την 24η Αυγούστου 2009 ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση στα όσα εκεί σας αναφέρουμε.
Αν είναι συνειδητή επιλογή να μην απαντάτε στο Σύλλογο των εργαζόμενων αλλά οι Αντιδήμαρχοί σας να απαντούν αμέσως, αορίστως και ασαφώς στα δημοσιεύματα του τύπου για προβλήματα του Δήμου και των εργαζομένων τότε πράγματι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του Δήμου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: