Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΥΛΙΩΤΩΝ

Έργο πνοής με μεγάλη σημασία για την ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται η παράκαμψη Αυλιωτών, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΙΝ, παρουσία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών Σωτ. Βόσδου και του Δημάρχου Εσπερίων Αλεξ. Αυλωνίτη.
Την σύμβαση υπέγραψε εκ μέρους της Περιφέρειας ο κ. Ιωάννης Χαλμούκης Δ/ντης ΔΕΚΕ της ΠΙΝ και εκ μέρους της αναδόχου εταιρίας ΔΟΜΟΚΑΤ Α.Τ.Ε.- ΕΤΝΑ Α.Τ.Ε. οι Παναγιώτης Τζίμας και Αντώνης Ασωνίτης. Στην υπογραφή παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εσπερίων Νίκος Μουζακίτης και ο Ιωσήφ Ροδίτης Δ/ντης Δημοσίων Έργων της ΠΙΝ.
Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 3.144.342,13 ευρώ
Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ (συγχρηματοδοτούμενο έργο από Εθνικούς Πόρους και Ευρωπαϊκή Ένωση) έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,42 εκ. ευρώ και αφορά στην κατασκευή νέας οδού που θα παρακάμπτει τον οικισμό των Αυλιωτών καθώς και στην απόκτηση της γης.
Η οδός θα έχει μήκος 1,7 χλμ. και πλάτος 10 μ., συμπεριλαμβανομένου του ερείσματος. Προβλέπεται η εξυγίανση του χώρου, η οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση της οδού, η κατασκευή τεχνικών έργων αποχέτευσης ομβρίων και τοίχων αντιστήριξης, η σήμανση και ασφάλιση, ο ηλεκτροφωτισμός καθώς και η πλήρης διαμόρφωση κόμβων εισόδου και εξόδου.
Οι εργασίες για την κατασκευή της οδού αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου.
Ο Γ.Γ. της ΠΙΝ μετά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα χρόνων για την κοινωνία του Δήμου Εσπερίων, ενώ πρόσθεσε ότι αποτελεί την απαρχή παρεμβάσεων που θα γίνουν στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εσπερίων υπογράμμισε ότι ήταν μια ευτυχής κατάληξη σε ένα όραμα χρόνων που θα λύσει σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.
Εντάσσεται ουσιαστικά στην λογική συντόμευσης του δρόμου από Σιδάρι-Αγ. Στέφανο.
Ευχαρίστησε τέλος τόσο τον Γ.Γ. της ΠΙΝ όσο και την προηγούμενη δημοτική αρχή για την συμβολή τους στο επιτευχθέν αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: