Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΚ

Σημαντικά βήματα αναβάθμισης έχει κάνει το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΚ τα τελευταία δυο χρόνια, με το να εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα για τις ομάδες αίματος και να εγγυάται τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στις μεταγγιζόμενες μονάδες αίματος.
Οπως υπογράμμισαν στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησαν ο διοικητής του ΓΝΚ Γ. Μαντζαρόπουλος και ο διευθυντής του τμήματος αιμοδοσίας Κ. Τζιλιάνος, το τμήμα κατά την τελευταία διετία βελτίωσε την υλικοτεχνική του υποδομή, αύξησε σημαντικά το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Επίσης πιστοποιήθηκε για την ορθή λειτουργία του με ISO 2001 και φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν παρατηρήθηκε καμία έλλειψη μονάδων αίματος (ακόμη και κατά τη δύσκολη θερινή περίοδο).
“Επιπλέον, μετά την επιτυχία της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας και ιδιαίτερα του υπουργού, Δ. Αβραμόπουλου να συμβασιοποιηθεί ο μοριακός έλεγχος για όλες τις μονάδες αίματος που μεταγγίζονται την Ελλάδα, εξασφαλίζεται με την πλέον σύγχρονη επιστημονική μέθοδο η ποιότητα και η ασφάλεια του αίματος”.
Η διοίκηση του ΓΝΚ απεύθυνε παράλληλα θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές αιμοδότες και τον διευθυντή του τμήματος Αιμοδοσίας με τους συνεργάτες του “για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και διαβεβαίωσαν ότι η προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το ΓΝΚ θα είναι συνεχής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: