Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΝΕΚΡΗ 40ΧΡΟΝΗ ΠΟΛΩΝΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΚΙ- ΒΟΣΔΟΥ: "ΟΞΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ"

Μια 40χρονη γυναίκα Πολωνικής καταγωγής βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Κυριακής στο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΑΕΒΕΚ στο Μαντούκι.
Η άτυχη γυναίκα ήταν άστεγη και έβρισκε πολλές φορές καταφύγιο στο πρώην εργοστάσιο της ΑΕΒΕΚ. Η σωρός της μεταφέρθηκε στα Γιάννενα για νεκροψία-νεκροτομή.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σ. Βόσδου, σημείωσε ότι το θέμα εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με τη λαθρομετανάστευση.
Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της Ε..Ε ,έχει ήδη ζητήσει να καταρτιστεί πρόγραμμα αποτροπής της εισροής αλλά και σωστής διαχείρισης των μεταναστών που φτάνουν τελικά στη χώρα μας.
Χαρακτήρισε θλιβερό γεγονός το θάνατο της 40χρονης, επισημαίνοντας ότι έχει ζητηθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν το θέμα και να αναζητήσουν τρόπους σωστής αντιμετώπισης των μεταναστών που διαθέτουν τα νόμιμα δικαιολογητικά παραμονής τους, στη χώρα μας, καθώς για τους υπόλοιπους προβλέπονται άλλες διαδικασίες.
Εκτίμησε ακόμα ότι και η Κέρκυρα αποτελεί χώρο συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών, που αναζητούν κυρίως τρόπο διαφυγής προς την Ιταλία. “Το πρόβλημα είναι οξύ. Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που επιλέγουν οι λαθρομετανάστες. Προσπαθούμε με ενιαία στρατηγική και τη συνδρομή της Ε.Ε. να το αντιμετωπίσουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: