Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ-ΔΕΝΔΙΑ-ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


Την πρόοδο των έργων στο λιμάνι είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο βουλευτής Ν. Δένδιας κατά την σημερινή ενημερωτική του επίσκεψη στον ΟΛΚΕ και τη συνεργασία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλ. Δεσύλλα.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι τα έργα αυτά αποτελούν την αιχμή με την οποία το Ελληνικό κράτος, μέσω του ΟΛΚΕ, προσπαθεί να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας.
“Με τις παρεμβάσεις στο λιμάνι μπορούμε να ξεφύγουμε από την μιζέρια και να οδηγηθούμε σε μία άλλη τουριστική αγορά. Θέλω να παρακαλέσω τους λειτουργούς της Ελληνικής δικαιοσύνης, για τη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης. Όταν δικαστικές αποφάσεις καθυστερούν επί χρόνια, εμποδίζεται η αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου", τόνισε χαρακτηριστικά”.
Η πορεία των έργων
Η κατάσταση με τα έργα στο λιμάνι, όπως ενημέρωσε ο κ. Δεσύλλας, τον βουλευτή έχει ως εξής:
Ο προσήνεμος μόλος, δηλαδή η επέκταση της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων προχωράει, χωρίς όμως οι ρυθμοί αυτοί να είναι ικανοποιητικοί λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με την μεταφορά αδρανών υλικών από τις απέναντι Ηπειρωτικές ακτές και της γνωστής πλέον δικαστικής διαμάχης που έχει προκύψει με μία από τις εταιρίες που εκμεταλλεύεται τα απέναντι λατομεία.
Το ίδιο ισχύει και για το τουριστικό καταφύγιο στην Σπηλιά, όπου και εκεί τα έργα προχωρούν με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.
Από την άλλη, έχει γίνει η απομάκρυνση και η μεταφορά του παλιού κυματοθραύστη μέσα από το Λιμάνι, που για χρόνια εμπόδιζε τα μεγάλα πλοία να πραγματοποιήσουν ελιγμούς μέσα στο Λιμάνι.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και πολύ σύντομα θα δημοσιευθεί και ο διαγωνισμός για τα συμπληρωματικά έργα του υπήνεμου μόλου (λιμάνι εσωτερικού).
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πέντε διασυνοριακά προγράμματα, μαζί με την Ιταλία, για θέματα πληροφόρησης και ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τις αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων.
Έχουμε ακόμα υποβληθεί 5 προγράμματα μαζί με τους Ιταλούς, τα οποία βρίσκονται προς έγκριση από την Ε.Ε.
Στην τελευταία φάση βρίσκεται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΟΛΚΕ. Αναμένεται η έγκριση της οριστικής Περιβαλλοντικής αδειοδότησης, τόσο για την μεγάλη μαρίνα στα Καρνάγια, αλλά και για την περιοχή της Γαρίτσας.
Μέσα από την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, θα επαναδημοπρατηθούν και τα πλωτά πάρκινγκ, μετά και την απαραίτητη έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και το έργο εξυπηρέτησης των υδροπλάνων μέσα στο Λιμάνι.
Ο κ. Δεσύλλας κατέληξε με την επισήμανση ότι στόχος του ΟΛΚΕ είναι η Κέρκυρα να αποκτήσει ένα λιμάνι σύγχρονο, περισσότερο λειτουργικό και πιο ασφαλές για τους χρήστες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: