Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ



Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Στ. Πελάη , το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα ξενοδοχεία του ομίλου Ζερβού, προκειμένου να κατοχυρωθεί οι εργασία και η ασφάλισης των εργαζομένων σ’ αυτά αφού υπάρχει άμεσος κίνδυνος κλεισίματός τους εξαιτίας των διαδικασιών πληστηριασμών εις βάρος τους.
Ανέφερε ακόμα ότι σε επαφή που έγινε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, τονίστηκε ότι “το θέμα είναι πολιτικό και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας των ξενοδοχείων αυτών, δηλαδή να εξοφληθούν τα οφειλόμενα και να διασφαλιστούν τα ένσημα των εργαζομένων”.
Απο πλευράς υπουργείου δόθηκε απάντηση ότι θα πρέπει να υπάρξει σύσκεψη με τον Γ.Γ. της ΠΙΝ ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των μονάδων έως το τέλος της σεζόν.
Επιπρόσθετα, το Σωματείο προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις που αφορούν στάση εργασίας στις 5 Σεπτεμβρίου 12 - 4 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ με αιτήματα πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη κλπ, καθώς και για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 16ης Σεπτεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: