Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΤ. ΠΕΛΑΗΣ


Περιστατικό χειροδικίας σε βάρος ξενοδοχουπαλλήλου κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Σταμ. Πελάης.
Οπως δήλωσε στα ΜΜΕ, “η προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πιέσεις, οι ύβρεις και οι απειλές βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη ώστε να μπορέσει η εργοδοσία με το περιορισμένο για τις πραγματικές ανάγκες εργατικό δυναμικό, να βγάλει όπως - όπως τη δουλειά, να μειώσει το εργατικό κόστος και να αυξήσει τα κέρδη της”.
Σύμφωνα με τον κ. Πελάη , το περιστατικό συνέβη στο ξενοδοχείο “Μαρμπέλα” όταν η προϊσταμένη ορόφων του ξενοδοχείου χαστούκισε καμαριέρα.
Αντιδρούν με κινητοποιήσεις
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων υπογράμμισε ακόμη ότι το περιθώριο που δόθηκε στην επιχείρηση εξαντλήθηκε χωρίς να αναλάβει την ευθύνη λήψης μέτρων.
“ Αφού δώσαμε τον απαραίτητο χρόνο στην επιχείρηση, ο σύνδεσμος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε αντιδράσεις γι ' αυτή τη συμπεριφορά. Το χαστούκι της προϊσταμένης κατά εργαζόμενης, δεν ένα χαστούκι από γυναίκα σε γυναίκα αλλά του Μαρμπέλα έναντι σε 6000 ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας θα απαντήσουν όπως πρέπει έναντι στη συμπεριφορά του ξενοδοχείου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: