Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.ΛΕΚΚΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΠΟΥΚΑ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΜΠΟΥΚΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ. Γ. ΛΕΚΚΑΣ.


Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθώ με ανάμεικτα συναισθήματα τον αντιπολιτευτικό ίστρο του νέου Συντονιστή του Νομαρχιακού ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χρυσόστομου Μπούκα.
Στην αρχή, μπορώ να πώ, ότι είδα καλόπιστα τις θέσεις του και την εκφρασθείσα ανησυχία του, για την εξέλιξη της πορείας ολοκλήρωσης και λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, μια και είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν, ότι η εντός των ορίων διεκδίκηση, είναι πολλές φορές ένα καλό μέσο για την επίτευξη του κάθε είδους στόχου. Εν προκειμένω του στόχου όλων μας, για σύντομη και άρτια λειτουργία του νέου Νομαρχιακού νοσοκομείου.
Γι αυτό άλλωστε συμμετείχα προσωπικά, μπροστάρης, στην σχετική πορεία διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο, κάτι που δεν θυμάμαι να έγινε ποτέ από κάποιο κομματικό στέλεχος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν για είκοσι περίπου χρόνια ήταν Κυβέρνηση.
Στη συνέχεια όμως κατάλαβα ότι η προσπάθεια του κ. Μπούκα δεν ήταν επιβοηθητική των δικών μας προσπαθειών – όπως ήλπιζα και όπως επανειλημμένα έχω δημοσίως ζητήσει από όλα τα Κόμματα – για το καλό της Κέρκυρας και του λαού μας, αλλά μια κίνηση υποβάθμισης των δικών μας προσπαθειών, στοχεύουσα σε μικροκομματικά οφέλη. Το θεωρώ δε πολύ άδικο αυτό για τις προσπάθειες της παράταξής μας, οι οποίες εξ αιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναγκαστικά θα έπρεπε να είναι και είναι πραγματικά είναι τιτάνιες.
Και το κατάλαβα αυτό κυρίως όταν ο κ. Μπούκας προέβη σε καταφανώς άδικους και ακραίους χαρακτηρισμούς κατά του Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Βόσδου και του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Δένδια, τους οποίους απεκάλεσε ψεύτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το νέο νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει γιατί δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων εργασίας κ.λ.π.
Ποιος; Ο κ. Μπούκας και το Κόμμα του, που με πάθος πολέμησαν την αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, η οποία αποτελεί πλέον – ευτυχώς - τη βάση όχι για την παροδική, αλλά για τη μόνιμη λύση στελέχωσης όλων των υπηρεσιών του νομού μας – επομένως και του νοσοκομείου μας – από Κερκυραίες και Κερκυραίους επιστήμονες και άλλους εργαζόμενους.
Ποιος; Ο κ. Μπούκας κομματικό στέλεχος α΄ βαθμού εδώ και χρόνια στην Κέρκυρα, που δεν θυμάται ότι δικοί του άνθρωποι ήσαν αυτοί, που έκαναν λαθεμένη επιλογή της θέσης για το νοσοκομείο, που επέλεξαν λάθος ανθρώπους για την κατασκευή του, που «κατάφεραν» να περιπλέξουν νομικά το ζήτημα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταστεί τελικά γόρδιος δεσμός για την Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Σε ότι αφορά στο θέμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και στις γνωστές - από την προ του 1981 εποχή - λαϊκίστικες αντιπολιτευτικές κορώνες του κ. Μπούκα, έχω τη γνώμη ότι ελάχιστοι πλέον τις ακούν και ακόμη λιγότεροι τις αποδέχονται, μηδέ και των ψηφοφόρων του Κόμματός του εξαιρουμένων. Γιατί - ευτυχώς για την Κέρκυρα - υπάρχουν αρκετά καταξιωμένα άτομα της Κερκυραϊκής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων και στελέχη ή θεσμικοί παράγοντες ( Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών κ.λ.π. ) του δικού του Κομματικού χώρου, που έχουν αποβάλει τις κομματικές παρωπίδες και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσπαθούν για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και λαού μας.
Αυτούς, πιστεύω, δεν θα καταφέρει – κάτι το οποίο φαίνεται ότι επιδιώκει μεταξύ των άλλων – ποτέ ο κ. Μπούκας να τους κάνει να τον ακολουθήσουν, στη λαϊκίστικη και ανεύθυνη πορεία που δείχνει ν’ ακολουθεί.
Γιατί όλοι οι σοβαροί Κερκυραίοι πολίτες, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, γνωρίζουν καλά - όπως και ο κ. Μπούκας άλλωστε - ότι:
1. Δεν έχει καμιά σχέση η Ν.Δ. με την – επίσης κακή κατά τη γνώμη μου -επιλογή και αγορά του χώρου του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, που έγινε από Κυβερνητικούς και άλλους θεσμικούς παράγοντες των Κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη χωροθέτηση που εγκρίθηκε από τους ίδιους ανθρώπους -μεταξύ των οποίων ήταν και ο κ. Μπούκας- και αφού βέβαια είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες - θετικές κατ’ εμέ - ενέργειες του Συνδέσμου Καθαριότητας ( άνθρωποι του κομματικού χώρου του κ. Μπούκα ήσαν πάντοτε ) αλλά και οι θετικές αποφάσεις του Δ.Σ. του Δήμου Λευκιμμαίων.
2. Η ένταξη του έργου, έγινε επίσης από παράγοντες της δικής του παράταξης.
3. Δεν υπήρχε πλέον δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χώρου.
4. Οι συνέπειες για ενδεχόμενη μη εκτέλεση του έργου, δεν θα ήσαν καθόλου καλές για την Κέρκυρα, για την Περιφέρεια, για τη Χώρα.
5. Η υλοποίηση – κατασκευή του έργου γίνεται σήμερα, ως συνήθως, από τη δική μας Κυβέρνηση, την Κυβέρνηση των έργων, για χάρη του Κερκυραϊκού λαού. Την Κυβέρνηση που και με τη συνεργασία των σοβαρών και υπεύθυνων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έφτασε την απορροφητικότητα των Κοινοτικών κονδυλίων στην Περιφέρεια από το 15% στο 85%.
6. Δεν έχει ευθύνη το Κόμμα και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για την παρουσία των ΜΑΤ. Ούτε τα θέλαμε, ούτε τα θέλουμε και πολύ περισσότερο δεν τα καλέσαμε εμείς, χωρίς αυτό ν’ αποτελεί μομφή γι’ αυτούς που αναγκαστικά το έπραξαν, υπερασπιζόμενοι ένα νόμιμο όσο και απαραίτητο για τον τόπο έργο. Σε αυτή την περίπτωση ο Κράτος όφειλε να προασπίσει τη νομιμότητα και αυτό ακριβώς έκανε. Αν δεν το είχε πράξει, τότε δεν θα ήταν κράτος αλλά κάτι άλλο…
7. Η επιθυμητή και σε εμάς αποχώρηση των ΜΑΤ μπορεί να επιτευχθεί άμεσα μετά από σχετικό αίτημα εκείνων που τα κάλεσαν και που προφανώς θα ήθελαν να το κάνουν, αν είχαν τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την τήρηση της νομιμότητας, δηλαδή της ομαλής συνέχισης των εργασιών κατασκευής του νόμιμου έργου. Ένα αίτημα που είμαι βέβαιος ότι με χαρά και ανακούφιση θα αποδέχονταν και το κράτος και οι ξεσπιτωμένοι άνδρες των ΜΑΤ.
Μπορεί μήπως ο κ. Μπούκας να δώσει αυτές τις εγγυήσεις;
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αρκετό κακό έκαναν κάποιοι στο Λευκιμμιώτικο Λαό, που δεν φταίει πραγματικά σε τίποτε. Που σε μεγάλο βαθμό υπήρξε θύμα μη ενημέρωσης ή παραπληροφόρησης και μάλιστα και από δικούς του ανθρώπους. Καιρός είναι να σταματήσουν.
Σίγουρα, ωστόσο, οι ανεύθυνες λαϊκίστικες κορώνες, η υποκίνηση των πολιτών με ανεύθυνα παραπλανητικά και εμπρηστικά συνθήματα και έχουν αποδοκιμασθεί και καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού μας και καλό δεν κάνουν στον τόπο.
Καλώ λοιπόν και τον κ. Μπούκα μαζί με κάθε Κερκυραία και κάθε Κερκυραίο, πάνω απ’ όλα, να σκέφτεται και να αποφασίζει πρώτα Κερκυραϊκά και μετά Κομματικά, πράγμα το οποίο εμείς έχουμε κάνει πράξη και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό.
Επίσης θα ήθελα να τον διαβεβαιώσω ότι είμαστε ανοικτοί, για κάθε συνεργασία με τον ίδιο και το Κόμμα του, (όπως και με Κερκυραίους εκπροσώπους όλων των Κομμάτων αλλά και θεσμικούς παράγοντες και πολίτες όλων των παρατάξεων), προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε οφέλη για τον τόπο μας.
Για τον τόπο που θα ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας.
Για τον τόπο που θα κληροδοτήσουμε για να ζήσουν στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Αρκεί να είναι ειλικρινείς και να το αποδεικνύουν στην πράξη.
Σε αυτή την περίπτωση δεν έχουμε κανένα δισταγμό να τους επαινέσουμε δημοσίως, για τις καλές τους ιδέες, για τις καλές τους προθέσεις αλλά και να τους ακολουθήσουμε ακόμα, σε κάθε καλή τους προσπάθεια.
Γιατί το δικό μας σύνθημα είναι:
Πρώτα οι Κερκυραίοι και η Κέρκυρα και μετά τα Κόμματα".



Δεν υπάρχουν σχόλια: