Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

ΒΟΣΔΟΥ: ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ;

Προβληματισμό για τα γεγονότα στη Λευκίμμη, εξέφρασε σήμερα, με νέα του δήλωση ο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι , όπως είπε, τι είναι αυτό που τα προκαλεί και ποιοι είναι αυτοί που τα υποκινούν.
“Θα πρέπει να προβληματίσει όλο το κόσμο τι είναι αυτό που υποκινεί τα θλιβερά επεισόδια με κατάληξη μεμονωμένα άτομα να επιτίθενται σε αστυνομικό τμήμα. Καλώ όλους τους Κερκυραίους να σταθούν στο σημείο αυτό και να σκεφτούν τι είναι αυτό που οδηγεί να κάνουν επιθέσεις ορισμένα εξτρεμιστικά στοιχεία σε αστυνομικό τμήμα και να απειλούν ανθρώπινες ζωές”.
Πρώτη προτεραιότητα
η διαχείριση

Μετά από σχετικό ερώτημα, ο κ. Βόσδου σημείωσε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, καθαρά τουριστικό νησί, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα της τουριστικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.
“Αναρωτιέμαι γιατί στα Ιόνια Νησιά μπορούν να διαχειριστούν τα απορρίμματα και στην Κέρκυρα όχι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βόσδου υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση των απορριμμάτων με βάσει τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί σε όλη την Ε.Ε.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση τόσο με το Σύνδεσμο Καθαριότητας όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και να προχωρήσει η σωστή διαχείριση απορριμμάτων λαμβάνοντας υπόψη το νησιωτικό της περιοχής και της ιδιομορφίας του τόπου.
“Οι δήμοι έχουν την ευθύνη της διαλογής των απορριμμάτων και ο Σύνδεσμος της διαχείρισης των απορριμμάτων” πρόσθεσε ο Γ.Γ. της ΠΙΝ που κατέληξε με την επισήμανση ότι στις 31-12-2008 κλείνουν όλες οι χωματερές και αρχίζουν να επιβάλλονται πρόστιμα από την Ε.Ε για κάθε παράνομη χωματερή που λειτουργεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Τα πρόστιμα είναι 34000 ευρώ ημερησίως ανά χωματερή και θα κληθούν να τα πληρώσουν οι ΟΤΑ που στη γεωγραφική τους περιοχή έχουν σε λειτουργία παράνομες χωματερές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: