Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΟΞΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με το μέλος της Ομοσπονδίας και πρόεδρο του ΕΚΚ Σοφία Λίβερη η ολομέλεια της Διοίκησης “εκτιμώντας την αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική και τις ανακολουθίες της Κυβέρνησης που δημιουργεί, ακρίβεια, πληθωρισμό, μείωση κοινωνικών παροχών στην παιδεία και στην υγεία, αύξηση φορολογίας και αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, μείωση των επικουρικών συντάξεων, ενοποίηση του κλάδου υγείας και πρόνοιας του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ και ΤΑΠΙΤ και μη τήρηση των υποσχέσεων του Υπουργείου Απασχόλησης για την παραμονή των απαραίτητων ιατρών του ΤΑΞΥ με σύμβαση έργου σε όλη τη χώρα αποφάσισε ομόφωνα κινητοποιήσεις”.
Για την Κέρκυρα, η στάση εργασίας θα γίνει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ.
Η κ. Λίβερη στάθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ομίλου Ζερβού υποστηρίζοντας πως"υπάρχουν προβλήματα με τις τράπεζες και υπάρχει περίπτωση οι εργαζόμενοι να απολυθούν χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα 100 ένσημα προκειμένου να λάβουν επιδότηση ανεργίας”.
Γι' αυτό το λόγο, έχει ζητηθεί η παρέμβαση του Γ.Γ. του Υπουργείου, , ο οποίος παρέπεμψε στον Γ.Γ. της ΠΙΝ. “Αναμένουμε την παρέμβασή του για τους 400 εργαζόμενους αυτών των ξενοδοχείων" κατέληξε η πρόεδρος του ΕΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: